Chris Zegers zei eerder ‘nee’ tegen Wie Is De Mol

Chris Zegers kon jaren terug al meedoen aan Wie Is De Mol, maar sloeg het aanbod toen af: “Ik wil mensen niet continu lastigvallen met mijn aanwezigheid.”

Chris Zegers wilde voorkomen dat mensen hem zat werden, vertelt hij in het AD. Tot dit jaar, want nu is hij juist niet van de tv te slaan. De afgelopen weken was de wereldreiziger ook volop te zien in De Slimste Mens, waar hij tot in de finaleweek kwam.

Daar heb je hem weer!

Chris legt uit: “Een jaar of tien lang zei ik 'nee' tegen al die mogelijkheden. Ik begon ooit als acteur in Oppassen!, Onderweg naar Morgen en nog heel veel meer. Tv was nog iets nieuws en ik wilde alles zien en meemaken. Misschien heb ik mezelf toen iets te veel geprofileerd. Het gevolg was dat mensen in die fase wel eens riepen: 'Daar heb je hem weer!' En ik wil mensen niet continu lastigvallen met mijn aanwezigheid.”

Daniël Boissevain

Oud-WIDM-kandidaat Daniël Boissevain overtuigde Chris uiteindelijk: “Ik liep hem tegen het lijf op het strand. Hij at bijna al het zand op uit enthousiasme over De Mol. Toen ben ik dat seizoen eens gaan kijken. Tja, toch wel erg gaaf.” 

Verdacht

Chris Zegers heeft na zes afleveringen nog geen rood scherm gezien in Wie Is De Mol. Hij is dus nog steeds in de race om de pot te winnen – of hij is de Mol. Bijna al zijn medekandidaten verdenken hem: in de afgelopen afleveringen vulden Carolina, Margriet, Rik en Marlijn bij de test vragen op hem in. Carolina moest het spel toen verlaten, maar dat kan ook zijn doordat ze nog spreidde in de test. 

App

Ook een groot deel van de kijkers denkt dat Chris de Mol is. 22 procent geeft op de WIDM-app aan in hem de saboteur te zien. Daarmee wordt de reispresentator behalve Rik van de Westelaken het meest verdacht. Martine is met 12 procent het minst verdacht.

Tamils

Deze week komen we er ook achter wie de Tamils van Sri Lanka als Mol aanwijst. In de aflevering van donderdag mag de bevolking naar de stembus. Alle kandidaten moeten bewijzen dat zij de Mol zijn en de Tamils stemmen vervolgens wie de saboteur is. Kunnen zíj de Mol al ontmaskeren?

Lees ook: Chris Zegers wordt binnenkort weer vader.

Reageren