Ciska uit Boer Zoekt Vrouw: "Bertie was niet de persoon uit het filmpje"

Kandidate Ciska vertrok zelf van de boerderij van Bertie. Haar Boer Zoekt Vrouw-avontuur liep totaal anders dan ze had verwacht. "Ik dacht: Bertie, waarom heb je eigenlijk meegedaan?"

In een video op de Boer Zoekt Vrouw-website laat Ciska haar licht schijnen over de gebeurtenissen in de logeerweek. De drie vrouwen die Bertie had uitgenodigd, konden moeilijk hoogte krijgen van Berties gevoelens. In plaats van gezellige gesprekken waren er vaak oorverdovende stiltes op de Zeeuwse boerderij.

Superongemakkelijk

Ciska vertelt over de logeerweek: "Ik kan het niet gezellig noemen. Iedereen was heel stil, het was voor mij superongemakkelijk. Bertie stelde ook geen vragen aan ons, bijna geen een vraag. Dat vond ik heel raar." Ciska twijfelde zelfs over Berties motieven om mee te doen aan de boerendatingshow: "Ik dacht: wil je nou mensen leren kennen? Waarom heb je eigenlijk meegedaan?"

Bertie

Bertie viel 'in het echt' tegen, aldus Ciska. "Ze was niet de persoon die we hadden gezien op het eerste filmpje. In het filmpje waarop ik had geschreven was ze heel spontaan, heel open, heel sociaal. Maar in het echt was dat niet zo."

Extra nacht

Eigenlijk was Berties keuzemoment al twee afleveringen geleden, maar Yvon Jaspers gaf de multimiljonair toen nog wat extra tijd, zodat ze beter met haar vrouwen kon praten. Ciska reageert nu sarcastisch: "Ik mocht nog een extra nacht blijven. Yes." De extra tijd had eigenlijk geen resultaat: "We hebben een minuut gepraat. Maar daarvoor hadden we helemaal niet gepraat, dus het was al heel veel meer."

Spijt

"Het was duidelijk," zegt Ciska, "we hadden totaal geen klik. Dan kan je wel tien nachten blijven, maar als die klik er niet is, komt die toch nooit." Ciska kijkt met gemengde gevoelens terug op haar Boer Zoekt Vrouw-periode: "Ik heb soms wel een beetje spijt dat ik heb meegedaan. Maar het was toch een leuke ervaring. Dat doe je één keer in je leven, je moet het een keer hebben meegemaakt."

Lees ook: Het complete verslag van de Boer Zoekt Vrouw-aflevering van gisteren.

Reageren