Hier Ben Ik

Claudia de Breij brengt eerbetoon aan Heintje Davids

26 april 2022 14:13 | amusement | Door Judith Regeling

© Hans Peter van Velthoven

Claudia de Breijs mini-musical Hier Ben Ik, waarin ze een eerbetoon brengt aan Heintje Davis, komt aanstaande zaterdag op televisie. Hierin zingt de cabaretartieste enkele van haar liedjes en vertelt over het tragische leven van de zangeres én haar doorzettingsvermogen.

Heintje Davis wordt vaak afgeschilderd als een triest persoon, omdat ze maar geen afscheid kon nemen van het podium. Het werd zelfs een begrip: het heintjedavidseffect. Maar was dat ook haar enige kant?

Claudia de Breij

Nou nee. Claudia de Breij laat namelijk in de bijzondere tv-uitzending van haar veelgeprezen show Hier Ben Ik, die ze maakte in de coronaperiode, een heel andere kant van Davids zien. Zij vindt de zangeres juist een doorzetter, iemand die ondanks haar slechte start en verliezen in de Tweede Wereldoorlog, toch hoopvol bleef. En iemand die onverminderd populair was bij haar publiek.

Heintje Davis

Claudia de Breij vertelt hierin onder meer verder over het tragische leven van Davids en zingt enkele van haar liedjes. Die vult ze aan met eigen nummers, waaronder een nieuwe versie van haar hit ‘Mag ik dan bij jou’.

Claudia de Breij: Hier Ben Ik is zaterdag 30 april om 21:27 uur te zien op NPO1.

Meer over