Try-outs

Claudia de Breij langs theaters met oudejaarsconference

8 mei 2019 11:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
De oudejaarsconference van Claudia de Breij, die op 31 december te zien is bij de NPO1, is vanaf september al te bewonderen in het theater. De cabaretière start met de try-outs van de voorstelling op 12 september in het Utrechtse Werftheater.

"Allemaal voorstellingen op weg naar die éne première en dernière tegelijk", vertelt de Utrechtse. Naast haar thuisstad staan onder andere Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Groningen en Amsterdam op het programma. Tot het zover is, speelt De Breij nog haar voorstelling #NU.

Eerste vrouw

In 2016 werd De Breij de eerste vrouw die de oudejaarsconference van NPO1 mocht verzorgen. Ze kijkt dan ook vol enthousiasme uit naar de tweede keer. "Ik heb er zó'n zin in. Ik weet nu dat het spannendste ook het allerleukste is om te doen, live op tv zoals in het theater."

NPO vs RTL4

Vorig jaar was de eer van de oudejaarsconference weggelegd voor Marc-Marie Huijbregts, die met zijn show 1,47 miljoen kijkers trok. Tegenover hem stond Guido Weijers op RTL4 geprogrammeerd, die een publiek van 1,8 miljoen trok. Dit jaar sluit Martijn Koning op RTL4 het jaar af.

Meer over