Claudia de Breij op excursie voor oudejaarsconference

Claudia de Breij verzorgt de oudejaarsconference dit jaar en pakt dat grondig aan. Ze trekt het land door om zo dicht mogelijk bij het nieuws te zijn. 

Claudia vertelde over haar werkmethoden in gesprek met Paul Witteman bij De Meesterwerken waar ze onder meer de muziek van Carole King en de comedy van de Muppets bestempelde als onmiskenbaar waardevol.

Klassieke conference

Over de inhoud van de conference kon en wilde ze nog niet teveel zeggen, het jaar is immers nog niet eens voor de helft voorbij. Wel kon ze alvast stellen dat de vorm van haar programma veel gaat lijken op die van een klassieke oudejaarsconference.

Betrokkenheid

Daarnaast wijkt De Breij wat betreft voorbereidingen af van haar voorgangers. Ze gaat namelijk langs op de plekken waar het nieuws gebeurde dat ze wil behandelen. Dat is volgens Claudia een vast onderdeel van haar werkwijze en een manier om meer betrokken te raken bij het onderwerp: "Voor mijn vorige theaterprogramma Teerling heb ik enorm verdiept in ruimtevaart, ik wilde alle ins en outs weten, ook al had het er uiteindelijk weinig mee te maken."

Reageren