Cliffhanger Flikken Maastricht laat kijkers verbijsterd achter

18 februari 2017 08:55 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De ontknoping van het elfde seizoen Flikken Maastricht was met 1.99 miljoen goed voor een recordaantal kijkers. Velen van hen raken niet uitgepraat over de bloederige cliffhanger.

Voor mensen die de cliffhanger nog willen zien: Pas op, er staan nogal wat spoilers in dit stuk!)

In de laatste minuten van de aflevering stelt de boosaardige boef Bols de vastgeketende Wolfs (Victor Reinier) voor een duivels dilemma: kiest hij voor zijn dochter Fleur of Eva (Angela Schijf). Als hij niet kiest, gaan ze allebei dood.

Afbeelding 
De keuze

Na lang wikken, wegen, smeken en bedelen besluit Wolfs het onmogelijke: hij kiest voor zijn eigen vlees en bloed en hoopt dat Eva hem kan vergeven. Als ze zich met gesloten ogen probeert voor te bereiden op de kogel, klinkt een knal en blijkt dat Bols een sadistisch spelletje speelde. Hij heeft niet Eva maar Fleur vermoord. Het verdriet van Wolfs gaat door merg en been terwijl het levenloze lichaam van zijn dochter in elkaar zakt, de muur rood van haar bloed. 

Afbeelding

... En toen waren er nog voldoende kogels over.

Geschokt

Al deze ontwikkelingen waren bijna teveel voor de kijkers van de populaire politieserie. Flikken Maastricht was lange tijd trending topic terwijl iedereen probeerde de boel een plekje te geven.

En, de belangrijkste vraag...Voor wie de cliff nog even terug wil zien... 

 

Meer over