Clown Bassie: B2 was de beste schurk

8 juli 2017 10:00 | amusement | Door Televizier

© Bassie en Adriaan

Een hele generatie is opgegroeid met Bassie & Adriaan, maar ook met de boeven die in de serie speelden. Iedereen heeft wel een favoriet, zo ook clown Bassie. Hij deed dit uit de doeken op Radio 1.

Volgens Bas van Toor, zoals Bassie officieel heet, was het de boef B2 (Harry Dikmans) die de beste was. B2 is beter bekend als de 'dove boef'. "Als ik echt moet kiezen en eerlijk ben, was Harry Dikmans toch de allerbeste", zo zegt hij op de radiozender. 

Ruzie

Dikmans was als B2 in twee series van Bassie & Adriaan te zien. Hij maakte zijn opwachting in Het geheim van de sleutel (1978) en De Diamant (1980). Daarna was er onenigheid tussen Dikmans en de gebroeders Van Toor, waarna zijn broer Joop de rol overnam.

Robot Robin

Een ander enorm populair personage was robot Robin. "Ze zat al sinds 1992 niet meer in de serie. Maar nog dagelijks krijg ik mails van mensen die vragen hoe het ondertussen met Robin gaat. Ik kan iedereen geruststellen: met Robin gaat het uitstekend. En met degene die haar stem insprak nog veel beter, want dat is Aads vrouw Ina", aldus de clown.

Expositie

Bassie en Adriaan staan momenteel weer extra in de belangstelling vanwege een grote expositie in Theater Flamingo in Vlaardingen.

Meer over