Coen en Sander gaan inderdaad naar Radio 538

3 februari 2015 10:31 | amusement | Door Televizier

© BNN

Radio 538 bevestigt de overstap van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. In september zullen de BNN-dj’s 3FM verlaten.

Vanaf 1 september presenteren Coen en Sander van maandag tot en met donderdag het middagprogramma op 538. Ze zijn dan van 16.00 tot 19.00 uur te horen, op het plekje waar nu nog Ruud de Wild zit. Coen en Sander zijn erg populair, dus 538 zal blij zijn met hun komst.

Coen Swijnenberg

Bij 538 gaan Coen en Sander een veelvoud verdienen van hun salaris bij BNN. Maar Coen Swijnenberg schrijft op zijn Facebook dat hij niet voor het geld naar 538 gaat: “Oh ja… ‘De jongens kiezen voor het geld' is een veelgehoorde uitspraak in dit soort situaties. Ja we gaan meer verdienen, maar lang niet zoveel als de bedragen die we eerder geboden hebben gekregen (en naast ons neer hebben gelegd).” Verder meldt hij dat twee redactieleden van 3FM meegaan naar 538. 

Coen en Sander Show

Gisteren zoemden de geruchten over Coen en Sander al rond, na een bericht van De Telegraaf. 3FM en Radio 538 zwegen toen nog in alle toonaarden. Ook de dj’s zelf wilden in hun uitzending niets over de berichten kwijt. Nieuwslezer Sophie Verhoeven probeerde nog wat nieuws bij ze los te peuteren, maar dat lukte niet. 

3FM

Nu het nieuws wel de deur uit is, schrijft 3FM op de website over Coen en Sander: ‘Nu verlaten ze het ouderlijk nest en vliegen ze uit. We gaan ze missen, die vreemde vogels.’ De opvolgers van Coen en Sander op 3FM zijn nog niet bekend. Als de radiozender weer een duo wil in de middag, kunnen ze misschien Barend en Wijnand vragen voor deze klus.

Ruud de Wild

Dan blijft ook nog de vraag over: wat gebeurt er met Ruud de Wild? Gisteren liet hij weten ‘overvallen’ te zijn door de geruchten in de media. Hij leek nog niets te weten en lag ziek in bed, meldde De Telegraaf. “Neem alsjeblieft contact op met Radio 538,” zei hij. Radio 538 schrijft nu dat Ruuds contract in augustus afloopt. Dit zal dus niet worden verlengd. 

Misschien duikt Ruud de Wild binnenkort wel op in Flikken Maastricht.

Meer over