Column Carlo Boszhard

Martijn Koning loopt boos weg na het lezen van deze column van Carlo Boszhard

24 Maart 2021 13:29 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard weet het in zijn nieuwe Televizier-column zeker: als je wilt scoren in Nederland, moet je zielig gevonden worden. Dat werkt altijd. 

Lief publiek,

Dank voor uw stem en wat fijn dat u achter ons partijprogramma staat.’ Onzin natuurlijk, we stemmen vooral op een blij hoofd, een vriendelijke uitstraling. Iemand met de gunfactor. Dat weet Mark Rutte, maar ook Voice-kandidaat Jasper Wever die met grote stemproblemen en zenuwen wel richting de finale gaat.

Hoe is dat mogelijk? Eigenlijk is het heel simpel: hij heeft de ‘Ah-wat-zielig-factor’. Hij is slachtoffer en dan wordt er in Nederland massaal op je gestemd. Als Anouk dan ook nog eens komt met de harde waarheid, werkt dat uiteindelijk in zijn voordeel. Net als die arme Thierry Baudet, maar eigenlijk is het: die slimme Thierry Baudet. Hij werd keihard aangepakt bij Jinek. ‘Laat maar komen die zetels’, moet hij gedacht hebben. ‘Geniaal idee: ik loop weg!’

Het imago van een politicus of van een artiest is belangrijker dan zijn uiteindelijke kunnen. Marco Borsato kan prachtige liedjes zingen, maar is dat genoeg? Hij moest op audiëntie bij het toonbeeld van het perfecte imago, Linda de Mol. Hij vertelde ons dat de aarde niet meer rond is en dat de vogels niet meer vliegen. Ja, de waarheid. En daarna zijn nieuwe single.

Als Linda de Mol het interview had afgesloten met een roast van Martijn Koning was het effect wellicht nog positiever uitgevallen voor Marco. Ik heb opeens een idee! Stel, ik schrijf: Martijn is niet grappig, Martijn is niet dapper, Martijn kan niks en het gaat ook nooit wat worden. Hij kreeg terecht van Eva Jinek een tik op zijn grote kop, door de dag na zijn performance haar show aan te kondigen met het feit dat er die avond geen mislukt cabaret in haar uitzending zat. En het ergste is dat hij net zo’n stem heeft als Voice-kandidaat Jasper Wever.

Zo, sluit u na al deze lelijke woorden Martijn weer in uw armen? Hij is namelijk zojuist boos weggelopen na het lezen van deze column. Hopelijk loopt u nu ook weer weg met hem, net als ik.

Meer over