Comeback comedyserie Roseanne op handen

30 april 2017 08:37 | amusement | Door Televizier

Roseanne Barr werkt momenteel aan een doorstart van haar klassieke comedyserie Roseanne. Ook andere castleden hebben wel oren naar een revival. 

Diverse partijen hebben interesse getoond in de serie: van zenders als CBS en ABC tot Netflix. Barr is momenteel in onderhandeling om de beste deal te maken. 

Comeback cast

Naast Roseanne hebben ook andere castleden van het eerste uur zoals echtgenoot Dan (John Goodman), zus Jackie (Laurie Metcalf) en dochter Darlene (Sara Gilbert) hun medewerking toegezegd. Over de verhaallijn van de achtdelige reeks is nog niets bekend.

Loterij

De doorgaans uiterst realistische comedy eindigde in 1997 na een bizar seizoen waarin de familie Connor de loterij won en ineens 118 miljoen dollar te besteden had. Na een seizoen vol weelde bleek in de allerlaatste aflevering dat alles slechts een fantasie was van Roseanne. Ze had een jaar eerder Dan verloren aan een hartaanval en vluchtte in een fantasiewereld waarin alles nog bij het oude was.

Doorstart

Dat maakt het wat lastig om te voorspellen hoe John Goodman zijn opwachting meent te maken. Al lijkt 't er op dat Roseanne in 2009 al een voorzet gaf op haar blog door te beschrijven wat er van de Connors geworden was. Dan zou uiteindelijk terugkomen omdat hij z'n dood in scene had gezet, Darlene zou scheiden van David en een reageerbuisbaby krijgen met een vrouw terwijl Becky noodgedwongen bij grootgrutter Wal-Mart zou werken nadat haar man Mark was gesneuveld in Irak.

En Roseanne? Die zou met Jackie het eerste wietverkooppunt van haar stadje runnen. Zoals altijd niet ver verwijderd van de realiteit.

Meer over