Heleen en Roxane

Comeback Vandaag Inside uitsluitend met vrouwelijke gasten

16 mei 2022 08:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De mannen van Vandaag inside verwelkomen in hun eerste aflevering uitsluitend vrouwen aan tafel. Daarmee lijken de makers een statement af te willen geven.

Na een tv-afscheid dat maar liefst twee weken duurde keert Johan Derksen vanavond om 21.30 uur weer terug op televisie, samen met René van der Gijp en Wilfred Genee. De mannen hebben toepasselijke gasten gestrikt, zo meldt Shownieuws.

Lustobject

Zo is Roxane Knetemann van de partij. De oud-wielrenster en pedagoog, was al geregeld te gast bij Vandaag inside en gaf eerder aan het programma te missen nadat Derksen zich terugtrok in de nasleep van het kaarsincident: "Het was verkeerd van Johan, maar dat weet hij zelf ook wel. Een vriendin vroeg: wat vind je van het seksisme in dat programma? Ik zei: als wielrenster in een hotel met profs heb ik me meer lustobject gevoeld dan ooit in de studio van Vandaag inside. Ik ben blij dat het programma terugkomt. Ik mis het!'"

Heleen van Royen

Naast Roxane schuift ook Heleen van Royen aan. De schrijfster mengde zich ook in de discussie over Johans opgebiechte 'jeugdzondes' en kreeg daar de nodige kritiek over. Onder meer van schrijfster Susan Smit die vond dat Van Royen de boel goed probeerde te praten. Saillant detail: Heleens zoon Sam werkt als redacteur bij Vandaag inside. 

Twee weken langer door

Oorspronkelijk zou de eerste reeks van Vandaag inside stoppen op vrijdag 3 juni. Als het aan Johan Derksen ligt gaat het programma nog zeker twee weken door om de verloren tijd in te halen. SBS kan nog niet bevestigen of dit ook daadwerkelijk mogelijk is qua mankracht en studioruimte. 

Vandaag inside is vanaf 21:30 uur te zien bij SBS 6.

Meer over