Reisserie

Comedian Ikenna Azuike voor BNNVARA naar geboorteland Nigeria

Comedian en YouTuber Ikenna Azuike maakt voor BNNVARA een reisprogramma over Nigeria. In zes afleveringen laat Azuike zien hoe de inwoners van zijn geboorteland omgaan met de grote veranderingen die Nigeria doormaakt.

In een van de zes afleveringen van Planeet Nigeria gaat Azuike op bezoek bij de Oba van Benin, de traditionele leider met de status van een koning. Ook bezoekt hij Lagos, waar luxe torenflats, duurzame landbouwers en modeontwerpers aan de orde van de dag zijn. Daarnaast begeeft de comedian zich naar het noorden waar hij in gesprek gaat met slachtoffers van Boko Haram.

Familie

Azuike leert ook zijn eigen familie kennen. Zo komt hij erachter dat zijn oom kindsoldaat was tijdens de Biafra-oorlog. "Mijn reis door Nigeria was soms emotioneel en confronterend, maar vooral verrijkend en leerzaam. Ik leerde welke rol mijn familie speelde in de opkomst van het moderne Nigeria en raakte geïnspireerd door de veerkracht en vindingrijkheid van Nigerianen. Ik ontdekte welke van mijn eigenschappen onmiskenbaar Nigeriaans zijn en welke eigenschappen écht niet. Deze reis werd een persoonlijk avontuur dat ik nooit zal vergeten", zegt Azuike in een persbericht.

Planeet Nigeria is vanaf maandag 22 juli om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO2.

Meer over:

Reageren