Animatieserie

Comedy Central maakt reboot van The Ren & Stimpy Show

5 Augustus 2020 16:11 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nickelodeon
Liefhebbers van The Ren & Stimpy Show kunnen hun hart ophalen. Comedy Central heeft namelijk groen licht gegeven voor een reboot van de animatieserie die onder volwassen enorm populair was in de jaren negentig.

The Ren & Stimpy Show draait om titelfiguren Ren Höek, een psychotische chihuahua met een astmatische stem, en Stimpson J. Cat, een niet al te slimme kat. Vooral de vage, donkere humor is een populair punt van de animatieserie.

Bedanken

De eerste aflevering van de animatieserie verscheen in 1991 op de buis, waarna The Ren & Stimpy Show tot 1996 bleef. "Ik wil onze partners bij Nick Animation bedanken dat wij de kans krijgen deze iconische personages opnieuw vorm te geven met een creatief team", stelt Nina L. Diaz, hoofd content bij Comedy Centrals moederbedrijf ViacomCBS.

South Park 

De reboot van The Ren & Stimpy Show past in het beleid van Comedy Central. Zij zijn namelijk van plan om steeds meer (oude) volwassen tekenfilms nieuw leven in te blazen. Zo komen ook Beavis & Butthead en South Park terug.

Meer over