Comedy Central organiseert ‘Comedy Conference’ op Blue Monday

Maandag 20 januari is volgens experts de meest deprimerende dag van het jaar. Gelukkig heeft Comedy Central op deze 'Blue Monday' een speciale 'Comedy Conference' in het leven geroepen.

Het is de allereerste keer dat de zender een dergelijke show organiseert rondom deze sombere dag. Onder anderen cabaretiers Mike Boddé en Dolf Jansen wagen een poging om bij depressievelingen een lach op het gezicht te toveren. Ook  Dames voor na Vieren, Droog Brood, Katinka Polderman en Ton Kas werken mee.

Depressiviteit

Onder leiding van regisseur Kees Prins belichten de cabaretiers alle kanten van depressiviteit. Sketches, liedjes, moppen en verhalen worden tot een mooi geheel gesmeed. Zo geeft Katinka Polderman praktische tips hoe je met Nick & Simon 'Blue Monday' kunt overleven.

Extra humor

Manager Maurice Hols van Comedy Central vertelt over deze bijzondere dag: “Comedy is waar wij dagelijks voor staan. Zeker op de meest depressieve dag van het jaar kun je wel wat extra humor gebruiken.”

Mike Boddé

Mike Boddé heeft zelf ook ervaring met depressiviteit. Hij is blij dat de 'Comedy Conference' aandacht vraagt voor het probleem. "Er zijn ontzettend veel depressieve mensen en rust er in Nederland taboe op het onderwerp. Ik vond deze avond dus eigenlijk wel een mooie aanleiding om daar weer eens aandacht voor te vragen", aldus de cabaretier.

Stand-up comedy

Ook de rest van de maand valt er veel te lachen bij Comedy Central. Van 21 tot 26 januari zendt de zender de meest hilarische sitcoms, de beste stand-up comedy en talkshows uit.

Extra zender van de maand

En er is nog meer goed nieuws in deze donkere tijden: Comedy Central is Extra Zender van de Maand bij Ziggo en daarom de hele maand beschikbaar voor alle digitale kijkers op Ziggo kanaal 13.

Ziggo

De Blue Monday Conference is maandag vanaf 20.00 uur live te volgen op Ziggo digitaal kanaal 12, op de Ziggo TV App en via Comedy Central Extra.

Reageren