*Tromgeroffel*

Dit zijn de commentatoren van het Eurovisie Songfestival 2022

6 mei 2022 14:29 | amusement | Door Judith Regeling

© Ruud Baan
Komende week is het weer zover: het Eurovisie Songfestival 2022. Ieder jaar wordt dit grote internationale festijn aangevuld met Nederlands commentaar, maar de vraag is: wie krijgen dit jaar die taak?

Het blijkt te gaan om twee oude bekenden...

Lees ook: Jeangu Macrooy deelt de punten uit 

Sander Lantinga

Aangezien het Eurovisie Songfestival vorig jaar in Nederland was én Jan Smit het podium op mocht als presentator, werd zijn taak als commentator naast Cornald Maas overgenomen door Sander Lantinga. De radiodj maakte echter een tijd terug al bekend dat dit een eenmalig uitstapje was, maar betekent dit dan ook automatisch dat Jan Smit hem weer opvolgt?

Eurovisie Songfestival

Ja, zo blijkt vandaag. Het officiële Twitter-account van het Nederlandse Songfestival schrijft namelijk zojuist op Twitter: "Yes, Jan Smit en Cornald Maas zijn weer herenigd voor het Eurovisie Songfestival. Zij voorzien alle liveshows van het festijn als vanouds van Nederlands commentaar. Dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 21:00 uur bij AVROTROS op NPO1."


Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei. Wil je nu niets missen van dit festijn? Volg dan onze pagina vol updates.

Meer over