Conflict tussen Voice coaches Anouk en Marco laait op

19 december 2015 08:32 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Dat Marco Borsato en Anouk nog steeds niet de beste vrienden zijn, werd wederom bevestigd tijdens de vierde liveshow van de talentenjacht.

De twee coaches kwamen in botsing na het optreden van Marco's kandidate Melissa. Het 18-jarige talent zong de En Vogue hit Don't Let Go uit 1997. Daarna werd Anouk om haar mening gevraagd en die kwam er ook.

"Te serieus"

Eerlijk is eerlijk: Anouk deed haar best niet te negatief over te komen. Toch richtte ze zich op de mindere kanten van Melissa's performance. Zo zou ze op het podium vaak te geforceerd serieus en somber kijken en ook haar ademhaling kwam niet authentiek over. Marco zat zichtbaar te briesen in zijn stoel en probeerde in te breken, maar Anouk liet zich het woord niet ontnemen.

Positieve focus

Na Anouks minutenlange opbouwende maar niets ontziende kritiek was het de beurt aan Marco Borsato om een verbale pleister op de wonde te plakken. Hij vond het commentaar van zijn collega "schraal" en onderstreepte nogmaals dat Melissa pas 18 jaar is en dus nog volop aan het leren en ontdekken is. Borsato voegde daar aan toe dat hij in tegenstelling tot sommige anderen zich liever focust op de zaken die wél goed gaan, omdat die aanpak beter werkt op die leeftijd. De zaal reageerde verdeeld op de wisselende boodschappen van de coaches, met enigszins verward geklap. Uiteindelijk stemden de kijkers Melissa een ronde verder.

Aanwinst

Eerder deze week benadrukte Wendy van Dijk dat Anouk juist een aanwinst is voor The Voice omdat ze precies doet waar ze voor is gevraagd: haar mening geven.

Meer over