Coosje Smid schiet recht in de roos bij The Voice

Coosje Smid wist afgelopen vrijdag heel Nederland én de jury van The Voice te betoveren met haar auditie, die een bijzondere ode aan haar overleden moeder is.

Coosje Smid zong tijdens haar auditie bij The Voice of Holland het nummer Fields of Gold van Sting. Een bijzonder nummer voor haar: "Het gaat in mijn beleving over de relatie die ik met mijn moeder had. Nog voordat ze ziek werd, heb ik het een aantal keren voor haar gezongen. Ze moest op die momenten altijd huilen. Het was - en blijft voor altijd - ons lied", vertelt Coosje aan het AD.

Roos

Coosjes moeder, Roos, overleed afgelopen vrijdag precies een jaar geleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat haar auditie op die dag werd uitgezonden was volgens de dochter van Ernst Daniël Smid niet gepland, maar maakte het wel extra bijzonder: "Omdat juist op die voor mij zo moeilijke datum zo ongeveer mijn hele leven lijkt te veranderen. Ik heb het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad en kan zo langzamerhand wel wat geluk gebruiken."

Ernst Daniël Smid

Hoewel Coosje in eerste instantie twijfelde over haar deelname aan de talentenjacht, haalde papa Ernst Daniël haar over: "Ik heb op advies van vrienden echt een gok gewaagd, was bang dat ik onderuit zou gaan en op een negatieve manier in de publiciteit zou komen. Mijn vader heeft me uiteindelijk overtuigd met de opmerking 'niet geschoten, altijd mis'."

Sanne Kraaijkamp

En Coosje schoot recht in de roos: alle vier de juryleden draaiden zich voor haar om. Uiteindelijk koos ze voor coach Ilse DeLange. Zo ver kwam het niet voor Shanna Kramer (dochter van Ben Kramer) en Sanne Kraaijkamp (dochter van John Kraaijkamp sr.). Voor hen draaide niemand om.

Bekijk de auditie van Coosje Smid nogmaals hieronder:

Reageren