Geld op

Coronacrisis nekt liveregistraties Keuken Kampioen Divisie

6 Januari 2021 15:52 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
De gevolgen van de coronacrisis zijn ook goed te merken in het voetbal. De coöperatie snijdt daarom in het aantal livewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Vanaf de derde periode, die op 15 januari van start gaat en normaliter in zijn geheel te zien zou zijn bij ESPN, zijn er nog maar vier van de tien duels live te volgen via de televisie. Met de maatregel wil de Eerste Divisie kosten besparen.

Geld op

"Het geld is op om alle duels live uit te zenden", zegt algemeen directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) woensdag in gesprek met het AD. "De productiekosten om op deze voet verder te gaan zijn gewoon te hoog."

Toeschouwers 

Voor aanvang van het seizoen trokken de belangenvereniging van de clubs, ESPN, de KNVB en hoofdsponsor Keuken Kampioen samen 750.000 euro uit om zoveel mogelijk duels live uit te zenden. Daarbij werd min of meer gerekend op het toelaten van toeschouwers in de stadions in 2021, maar die zijn nog altijd niet welkom vanwege de beperkingen rondom het coronavirus.

Vrijdagavond 

ESPN bepaalt nu per speelronde welke vier wedstrijden er liveregistratie krijgen. De overige zes wedstrijden zijn alleen summier te volgen via het schakelkanaal van de zender. Het grootste gedeelte van de wedstrijden zal daarbij weer terugkeren op het vertrouwde tijdstip van vrijdagavond 20.00 uur.

Meer over