Drietal

Cornald Maas: 'Binnen afzienbare tijd presentatie Songfestival bekend'

29 oktober 2019 15:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ruud Baan
Het is misschien wel het best bewaarde geheim van Nederland op het moment. Wie gaat het Eurovisie Songfestival presenteren? Volgens Cornald Maas komt binnen afzienbare tijd het verlossende woord eruit.

"Ze zijn er eindelijk nu zo’n beetje uit. Het nieuws laat niet lang meer op zich wachten. Alles is groot nieuws in Songfestivalland, zoiets hou je toch niet lang binnen", zegt Maas in gesprek met Gijs Staverman op NPO Radio 2.

Drietal

De radio-dj hoopte daarna alsnog wat los te kunnen peuteren van Mr. Songfestival. "Zijn het er drie?", vroeg Staverman. Maas besloot om er niet omheen te draaien. "Het zijn er naar ik heb begrepen inderdaad drie. Twee mannen en een vrouw? Mijn naam is haas."

Documentaire

In het gesprek, dat door Staverman werd aangeknoopt om over het programma Volle Zalen te praten, liet de 57-jarige Maas zich nog iets ontvallen. ,,Ik maak een documentairen over Duncan Laurence voor NPO1. Dat gaat uiteraard over het Songfestival." De commentator van het Songfestival spreekt onder meer met Edsilia Rombley, Ruth Jacott, Ilse DeLange en natuurlijk met de kersverse winnaar namens Nederland Duncan Laurence. Centraal in de documentaire staat "de lange weg die ons land te gaan had voor het eindelijk weer tot de winnaar van ’s werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond". 

Meer over