Cornald Maas presenteert nieuw programma Bloed, Zweet en Blaren

Cornald Maas zal een nieuwe televisieserie van de AVRO over Het Nationale Ballet presenteren: Bloed, Zweet en Blaren.

Maas is enthousiast over zijn nieuwe presenteerklus: „Ik presenteer deze serie heel graag, omdat Het Nationale Ballet een toonaangevend ballet- en dansgezelschap is dat Nederland internationaal veel aanzien heeft gegeven, mede dankzij het werk van toonaangevende choreografen als Hans van Manen en Rudi van Dantzig."

Mooie verhalen

Cornald Maas is daarnaast erg nieuwsgierig naar de verhalen van de dansers. Kans op mooie verhalen is er zeker, want er zijn meer dan tachtig dansers te vinden bij het Nationale Ballet.

Blessures

Onder andere blessures staan op het programma, want waar dansers zijn, zijn blessures. Zo is de 32-jarige danser Alexander ‘oud’ aan het worden. Zijn lichaam laat hem in de steek. Hij wordt steeds geopereerd en staat ondertussen nog op het podium met veel pijn en moeite.

Dilemma

En wat doe je als liefdespaar als de één promoveert tot eerste solist in Amsterdam en de ander een aanbod krijgt om in Rusland te dansen? Geliefden Isaac en Victoria zitten met dit duivelse dilemma.

22 maart

Het programma van Cornald Maas zal op zaterdag 22 maart van start gaan en acht weken lang worden uitgezonden op Nederland 2 om 21:20 uur.

Cornald Maas is onder andere presentator van het programma Opium en is songfestival expert.

Meer over:

Reageren