Vooruitblikken

Cornald Maas over nieuwe afleveringen Volle Zalen: 'Seizoen vol muziek'

17 april 2024 10:00 | amusement | Door Tijgerbloed Teksten

© Ruud Baan

Het nieuwe seizoen Volle Zalen zit vol muziek. Presentator Cornald Maas trapt af met operazangeres Francis van Broekhuizen. ‘Het is een portret van haar passie en talent.’

Wie gaan we zien in deze reeks van Volle Zalen?

“Het is een seizoen vol muziek. We hebben de Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers. Hij wordt 75 en weet nog zoveel mensen te raken met zijn muziek. Toch zie je hem niet snel in de bekende talkshows. Hetzelfde geldt voor Sven Ratzke, een zanger met een grote internationale reputatie. Ook hij verdient het om in Nederland meer aandacht te krijgen.

Sanne Wallis de Vries spreek ik naar aanleiding van haar eerste grote theaterrol in tijden: ze speelt in Wie is er bang voor Virginia Woolf? Met haar maak ik de balans op, waar sta je nu, wat is er nog te wensen?”

Je trapt af met operazangeres Francis van Broekhuizen.

“Haar wilde ik zó graag. Ze heeft altijd van opera gedroomd, komt uit een creatief gezin. Ze werd vroeger gepest, niet mooi gevonden. Humor werd haar wapen, een manier om overeind te blijven. Nu hebben televisiemakers haar ontdekt als een grappig iemand met het hart op de tong. Dat belemmert soms het zicht op die goede operazangeres die ze natuurlijk ook nog steeds is.”

Waar ga je heen met haar?

“We filmen onder meer in De Kuip, waar ze een paar jaar geleden een Feyenoord-opera maakte, en ontmoeten daar Feyenoordfans met wie ze bevriend raakte. Het is een persoonlijk portret. Francis vertelt waarom ze geen internationale carrière ambieert. Maria Callas is haar grote voorbeeld, maar zo’n leven in eenzaamheid wil ze niet. Ze wil verbinding zoeken, opera naar het volk brengen, gelukkig zijn. Ze vertelt waarom deze muziek haar betovert en waarom meer mensen er kennis mee zouden moeten maken. Het is een portret van haar passie en talent.”

Het nieuwe seizoen van Volle Zalen is vanaf 17 april iedere woensdag om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO2.

Meer over