Weinig kokosnoten...

'Corona-editie Expeditie Robinson naar Griekenland'

25 Maart 2021 08:41 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL/Martijn van Gelder
De kans is aanzienlijk dat Expeditie Robinson zich komend seizoen op de Griekse eilanden afspeelt. Die conclusie trekt RTL Boulevard op basis van de aankondiging van de coronaproof editie.

Bij Boulevard nam tv-journalist Rob Goossens alvast wat schoten voor de boeg over de op handen zijnde terugkeer van Expeditie Robinson.

Bubbel

Vanwege de coronamaatregelen vinden de opnames van het programma dit jaar niet op de Filipijnen plaats, maar wordt binnen Europa gedraaid. Volgens Rob is Griekenland een uitgelezen locatie. Het land kent talloze, zo goed als onbewoonde eilandjes waarop het spel veilig gespeeld kan worden. De hele productie vindt namelijk in een bubbel plaats, afgezonderd van de buitenwereld om besmettingen te voorkomen. 

Voedsel

Volgens de aankondiging doen er dit jaar deelnemers mee uit verschillende beroepsgroepen, waardoor Goossens concludeert dat er net als voorgaande jaren een mix van bekende en onbekende Nederlanders de strijd met elkaar aan gaan. De vraag is echter hoe de kandidaten zich gaan voeden. In het verleden waren kokosnoten en cassave in overvloed te vinden, maar binnen Europa groeien die tropische lekkernijen niet in het wild. Rob vermoedt dat er in het nieuwe Robinson veel gevist gaat worden om te overleven. 

Meer over