'Geen lol aan te beleven'

Corona nekt jubileum Dit Was Het Nieuws

11 Februari 2021 10:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Elvin Boer
Dit was het nieuws is toe aan haar 250e aflevering, maar heel feestelijk is deze mijlpaal niet verlopen. Door corona was er volgens Harm Edens weinig aan.

Het had een feestelijk jaar vol jubilea moeten worden voor Dit was het nieuws. Het satirische programma bestaat een kwart eeuw en telt inmiddels 250 afleveringen. Maar presentator Harm Edens blijft er noodgedwongen nuchter onder.

Geen feest

Een knalfuif met alle (oud)-medewerkers zit er namelijk niet in: "We kunnen niet eens proosten met elkaar. Misschien dat er voorafgaand aan de 250e aflevering nog wat liefdevolle woorden worden uitgesproken maar na afloop gaat iedereen naar huis want er valt geen lol aan te beleven."

Slaat dood

Door corona zit er al sinds vorig seizoen geen publiek in de zaal, wat het programma fundamenteel heeft veranderd volgens Edens: "Leuke grappen vertellen voor een lege zaal is moeilijk. Dan krijg je nog een giecheltje van Peter Pannekoek en een soort frons van Jan Jaap van der Wal, maar je weet: dat werkt gewoon niet. Het slaat helemaal dood."

Intermezzo

Daarom experimenteren de makers volop: "We proberen ook nieuwe dingen uit. Nieuwe tussenrondes, grappige intermezzootjes. Sommige dingen halen niet eens de uitzending. Dat blijkt dan nog slechter dan het programma te zijn."

Meer over