Leeg chateau...

'Coronacrisis kost de Meilandjes 1000 euro per dag'

28 mei 2020 09:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De gevolgen van de coronacrisis hakken er behoorlijk in bij de familie Meiland. Ze mogen geen gasten ontvangen op hun chateau en lopen zo een fikse bron van inkomsten mis.

Chateau Marillaux zat tot ver in 2023 volgeboekt, maar de kamers staan nu al zo'n twee maanden leeg.

Lockdown

Frankrijk heeft nog altijd te maken met een strenge lockdown om de coronacrisis te bedwingen. Het toerisme ligt stil nu mensen alleen voor zakelijk verkeer de grens over mogen en ook binnen het land mag je alleen met de juiste papieren de weg op. Het is dus behoorlijk stil op het chateau.

Annuleringen

Alle geboekte reserveringen voor de komende maanden zijn geannuleerd. De Meilandjes gaven al aan dat er alleen maar geld uitgaat momenteel. Ze schatten al met al zo'n 1000 euro per dag aan inkomsten mis te lopen tijdens de lockdown. Kasteelheer Martien vreest voor het zomerseizoen.

Coronamaatregelen

Maar zelfs als de Meilandjes wel weer gasten mogen ontvangen is het nog geen gelopen race, zo onthulde Martien aan Shownieuws: "Wij hebben van onze accountant in het dorp gehoord dat je héle lijsten met regels krijgt als het straks weer opengaat. Dat er allemaal plakkers op de vloer moeten. Wij hebben natuurlijk een eetkamer met één hele lange tafel. Nou, dat kan niet. Want die mensen kunnen helemaal niet naast elkaar zitten."

Gelukkig heeft Martien al wel alternatieve, lucratieve inkomstenbronnen gevonden.

Meer over