Cosmos best bekeken serie ooit op National Geographic

Wereldwijd is Cosmos: A Spacetime Odyssey door meer dan 135 miljoen televisiekijkers gezien. Nog nooit keken er zó veel mensen naar een programma op de zenders van National Geographic.

In de dertiendelige serie neemt de prijswinnende astrofysicus dr. Neil de Grasse Tyson de kijker mee op een reis door heden, verleden en toekomst. Klaarblijkelijk wekte hij grote interesse bij de kijker, aangezien er wereldwijd 135 miljoen mensen naar de serie hebben gekeken. 

Nederland

In Nederland hebben inmiddels al veel mensen Cosmos: A Spacetime Odyssey gezien. Tot dusver keken er al 4,5 miljoen Nederlanders naar de serie over het universum. Dit zullen er meer worden, aangezien het programma nog altijd te zien is op National Geographic Channel. 

Wereldwijde lancering

De eerste aflevering ging in maart 2014 in 180 landen in première op National Geographic Channel en in 125 landen op diverse andere FOX-kanalen. Hiermee is het de grootste wereldwijde lancering van een tv-serie ooit. 

Deze keer kunnen we ervan uitgaan dat de inhoud van het programma klopt. National Geographic heeft de kijkers eerder nog bedrogen.

Reageren