Couturier Mart Visser ‘Dom Bontje 2015’

Modeman Mart Visser is door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren verkozen tot Dom Bontje 2015. Dit jaar brachten 20.000 mensen hun stem uit tegen BN’ers die bont dragen. 

De organisatie gebruikt deze verkiezing om BN’ers te wijzen op hun verantwoordelijkheid als rolmodel. Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren: “Ik ben blij dat het publiek massaal op de ontwerper onder de Domme Bontjes heeft gestemd. We kunnen als dierenbeschermingsorganisatie hard ons best doen de consument te overtuigen geen dierenleed te dragen, maar het zijn de ontwerpers die de toon zetten in de mode.’’

Nek aan nek

De couturier kreeg 24 procent van de stemmen. Daarmee liet hij prinses Beatrix achter zich. De royalty zat hem op de hielen met 23 procent van de stemmen. Bont voor Dieren laat weten dat Mart genomineerd was voor de titel omdat hij vindt dat het gebruik van bont tegenwoordig geen issue meer is. Mart stopte in 1996 met het gebruik van bont, maar het dierlijke product wordt inmiddels weer volop gebruikt in zijn collecties. 

Andere kandidaten

De muts van vossenbond van actrice Halina Reijn kreeg 21 procent. 12 procent stemde op de jas met coyotebont van presentator Winston Gerschtanowitz. Het vossenbontje van Anouk Smulders en de wasberenbontkraag van Jan Smit kregen beiden 10 procent. 

Vorig jaar won tv-persoonlijkheid Natasja Froger de titel Dom Bontje 2014. 

Reageren