Met Lee Towers en Berget Lewis

Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet vieren de Nederlandse muziekcultuur in nieuw programma

15 maart 2023 12:00 | amusement | Door Tessa Kok

© Annemieke van der Togt

Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet, bekend van De FOMO Show en Streetlab, komen binnenkort met een nieuw muziekprogramma op televisie. In De platenzaak duiken de drie mannen de muziekstudio in om samen te werken met artiesten met jarenlange ervaring in de Nederlandse muziekindustrie. 

Zet woensdag 12 april maar in je agenda, want dan staat de eerste aflevering op de planning. 

Muziekprogramma

Het nieuwe muziekprogramma van KRO-NCRV bestaat uit zes afleveringen. In iedere aflevering gaan componist en zanger Daan Boom, regisseur Tobias Cammen en manager Stijn van Vliet de uitdaging aan om in samenwerking met de betreffende artiest een nieuw nummer en bijbehorende videoclip te maken.

Op deze manier geven ze de artiest een nieuw podium voor een jonger publiek en hopen de mannen meer te leren over de grote muzikale sterren waarmee ze samenwerken. Met het nieuwe muziekprogramma willen de heren de Nederlandse muziekcultuur vieren. 

Muziek maken met zes muzikanten

Iedere aflevering staat er een andere muzikant centraal. De muzikanten die deelnemen aan het nieuwe muziekprogramma, hebben ieder een duidelijke stijl en een eigen publiek. Inspiratie voor het creëren van een nieuw lied en bijbehorende videoclip halen de mannen van de FOMO Show en Streetlab onder andere uit actuele onderwerpen als klimaatverandering en oorlog. De muzikanten die aan het KRO-NCRV programma deelnemen zijn Lee Towers, Imca Marina, Mooi Wark, Berget Lewis, Trafassi en T-Spoon.

Daan Boom, componist en zanger in het programma, laat er het volgende over uit: “Zo lang als ik leef ben ik bezig met muziek en wil ik mij daar verder in ontwikkelen. Daarom ben ik met mijn goede vrienden aan dit nieuwe avontuur begonnen. We duiken samen met de artiesten de studio in om een nieuwe song te maken. Elk lied heeft een beetje van hen en een beetje van mij. Tobias regisseert vervolgens de meest over-the-top videoclip en Stijn zorgt dat het allemaal goed komt.”

Mensen met elkaar verbinden door muziek

in De platenzaak is het de vraag of de grote muzikale sterren instemmen met de plannen van de jongens. Kijkers gaan zien hoe het eruitziet als Daan, Tobias en Stijn een muziekstudio runnen en zelf een nummer en videoclip moeten maken. De zesdelige reeks laat zien dat muziek in staat is om mensen met elkaar te verbinden. Niet alleen tussen verschillende generaties, maar ook tussen culturen.

Volop creativiteit

De mannen beschikken ieder over een flinke dosis creativiteit. Daan Boom en Stijn van Vliet braken door met het succesprogramma Streetlab, waar het uitvoeren van sociale experimenten centraal staat. Dit programma werd in 2015 nog genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring.

Tobias Camman behaalde succes met het online tv-programma De FOMO Show, waarin hij samen met Daan Boom en Jasper Demollin ontdekt welke activiteiten je niet mag missen. Dit online tv-programma van KRO-NCRV scoorde miljoenen views en behaalde daarmee ook een nominatie voor de Televizier Ster Online. In De platenzaak gaan we de creativiteit van de heren wederom terugzien.

De eerste aflevering van De platenzaak wordt op woensdag 12 april om 20.30 uur uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 3 en zie je online op NPO3.nl 

Meer over