Daan Nieber van RTL naar KRO-NCRV

18 November 2015 13:21 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland/William Rutten

Daan Nieber maakt een transfer RTL naar KRO-NCRV. De presentator van Editie NL gaat bij zijn nieuwe werkgever een reisprogramma met Katja Schuurman maken. 

De KRO-NCRV is behoorlijk druk met het recruteren van nieuw talent. Nadat gisteren het nieuws kwam dat Marlijn Weerdenburg naar de omroep verkast, doet Daan Nieber (35) hetzelfde. Nieber zit nu nog bij RTL maar gaat vanaf 2016 richting KRO-NCRV. Daar gaat hij werken bij Keuringsdienst van Waarde. Een nieuw reisprogramma met Katja Schuurman zit ook in de planning. 

Bucketlist

Daan: „Iedereen heeft wel een werk gerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma's die ik nu bij de KRO-NCRV mag gaan maken. Programma's die zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed zijn, zoals de Keuringsdienst van Waarde. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken.”

Fris talent

Taco Rijssemus, media-directeur KRO-NCRV is tevreden met de nieuwe aanwinst: „Ik ben erg blij met de komst van dit nieuwe, jonge en frisse talent. Daan is nieuwsgierig, scherp en altijd uit op een inhoudelijk verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze eigenschappen een waardevolle aanvulling is voor onder andere het huidige team van de Keuringsdienst van Waarde.”

 

Meer over