Vaderlandse geschiedenis

Daan Schuurmans in nieuwe geschiedenisserie

24 oktober 2021 11:05 | amusement | Door Merlin Everts

© MAX

Daan Schuurmans, bekend als een van Nederlands topacteurs, gooit het over een andere boeg. Hij zal namelijk als verteller te zien zijn in een 10-delige serie over de Nederlandse geschiedenis.

In het NTR-programma Het Verhaal van Nederland is Daan de algehele verteller tijdens verschillende gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis. Hij zal in zijn rol opduiken te midden van de ‘geschiedenis’ en toonaangevende locaties bezoeken.

Het Verhaal van Nederland 

Het Verhaal van Nederland toont op nieuwe manieren onze vaderlandse geschiedenis. Met aangrijpende verhalen en nagespeelde evenementen komen bekende en minder bekende verhalen tot leven. Zo zullen onder andere gebeurtenissen uit de Gouden Eeuw en de Middeleeuwen belicht worden en zo blijkt het Jamna-volk, dat overkwam met hun paard-en-wagens uit de Zuid-Russische steppen, te zorgen voor de huidige vorm van ons taal. Naast de toelichtingen van Daan, zullen ook andere deskundigen aan het woord komen. 
Het Verhaal van Nederland met Daan Schuurmans is vanaf 2 februari 2022 te zien bij de NTR op NPO 1.

{/ literal}

Meer over

{if $televizier_artikeldetail_bottom} {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_bottom'} {else} {include file='banner/banner.tpl' banner='algemeen_bottom'} {/if}
{literal}