Interview

Daniël Verlaan heeft nog één advies voor WIDM-finalisten Fons, Anna en Rosario

9 maart 2024 10:00 | amusement | Door Wouter Luijken

© Joy Hansson

Journalist Daniël Verlaan won vorig jaar Wie is de Mol? Hij geeft voor de finale tips aan de Mollenjagers thuis. ‘Let op wie bij de opdrachten op sleutelposities hebben gestaan.’

Hoe heb jij jouw Mollenjacht vorig jaar aangepakt?

“Ik spreidde op de statistische kans totdat ik de Mol vond. Voor de test ging ik mogelijke vragen bedenken. In welk busje zat de Mol? Ik zat in een busje met vier man, ik ben niet de Mol, dus dan koos ik het andere busje. Dan zette ik een streepje achter de namen van alle mensen die in dat busje zaten, zo zag ik op wie ik allemaal spreidde. Dat deed ik om niet alsnog de helft van de vragen over één persoon in te vullen. En die vind je op een gegeven moment echt wel.”

Lees ook: De beste hints en theorieën van Wie Is de Mol? 2024 

Hoe kreeg je jouw Mol in het vizier?

“Als we iets cools gingen doen, lette ik op wie er nepenthousiast reageerde. Verder wilde ik de Mol betrappen op voorkennis. Bij de morseopdracht ontmaskerde ik zo Mol Jurre Geluk. Er moest een woord gemaakt worden en hij gaf expres een verkeerd woord met vijf letters op. Op dat moment was nog helemaal niet duidelijk dat het woord vijf letters lang moest zijn, als kandidaat kon hij dat niet weten.”

Heb je ook tips voor de Mollenjagers thuis?

“Ik zou kijken naar twee dingen: wie wel en niet geld in de pot brengen en wie bij de opdrachten op sleutelposities staan. De Mol weet van tevoren waar diegene moet staan om invloed op het spel te hebben. Bij de eerste opdracht van dit seizoen was er bijvoorbeeld de schilderopdracht. Als Mol gaat iemand keuren of vrijstellen, maar niet schilderen. Dan heb je veel te weinig invloed op het spel.”

Welk advies geef jij de kandidaten in de livefinale?

"Geniet ervan en neem alles in je op. Ik had het er laatst nog met oud-Mol Merel Westrik over: die finale is zoiets bijzonders. Er staan duizenden mensen naar je te gillen, je voelt je een rockster. Die avond vergeet ik nooit meer."

De live-finale van Wie Is de Mol? is op zaterdag 9 maart vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over