Verdomd alleen

Danny de Munk maakt emotionele tv-comeback: 'Soms zit het leven tegen'

3 maart 2023 13:18 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Tulpen uit Antwerpen (Play4)

Danny de Munk verscheen gisteravond voor het eerst sinds de zomer van 2022 weer op tv. In het programma Tulpen uit Antwerpen, dat binnenkort waarschijnlijk ook in Nederland op RTL 4 te zien is, blikte de 53-jarige zanger kort terug op de bewogen tijd na de beschuldiging van verkrachting aan zijn adres. 

In Tulpen uit Antwerpen coveren Vlaamse zangers Nederlandstalige liedjes en Nederlandse zangers Vlaamse liedjes. Danny ging voor Verloren hart, verloren droom van de in 2014 overleden Belgische zanger Johnny White. "Er zit heel wat dramatiek in. Past dat bij jou?", vraagt presentatrice Kat Kerkhofs aan Danny. "In mijn leven is er genoeg dramatiek ja", lacht Danny voorzichtig. "Dat is het mooie aan muziek maken. Muziek is emotie. Dat kan lollig zijn, dat kan feestelijk zijn, maar ook met een lach en een traan." Hij vervolgt op een serieuze noot: "Soms is het leven heel mooi en soms zit het leven een beetje tegen. Dan voel je je inderdaad verdomd alleen." De zanger lijkt het vervolgens even te kwaad te krijgen. 

Danny de Munk terug op tv 

Op Instagram kondigde Danny zijn tv-comeback al trots aan. Daar krijgt de zanger veel lof na zijn optreden in België. "Gelukkig doen ze in België niet mee aan boycotten en op voorhand mensen kapot maken", klinkt het. En: "Hopelijk ook snel op de Nederlandse tv." 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door DANNY DE MUNK (@dannydemunk)

Aangifte tegen Danny de Munk

Vorig jaar juni deed een vrouw aangifte wegens verkrachting tegen Danny. De zanger zou zich vijftien jaar geleden aan haar hebben vergrepen toen ze samenwerkten in de musical Ciske de Rat. RTL besloot de samenwerking met De Munk, die op dat moment te zien was als panellid in I Can See Your Voice, voorlopig stop te zetten. Halverwege november werd bekend dat de zedenpolitie het onderzoek vroegtijdig afrondde vanwege gebrek aan bewijs, waardoor het Openbaar Ministerie hem ook niet langer vervolgde.

Vervolg rechtszaak Danny de Munk

Danny laat het hier niet bij zitten. Hij wil naar eigen zeggen 'de onderste steen boven krijgen' en doet een tegenaangifte. Op 16 maart mag zijn partij de vrouw die aangifte van verkrachting tegen Danny deed in het openbaar horen.

Je kunt de volledige aflevering van Tulpen uit Antwerpen met Danny de Munk met een gratis account hier terugkijken of, als het programma in Nederland nog groen licht krijgt, komende zomer zien op RTL 4.

Meer over