In zesdelige docureeks...

Danny Ghosen portretteert gevaarlijke buitenwijken

26 Juli 2018 11:28 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NTR
NTR-presentator Danny Ghosen is komend najaar te zien in de nieuwe, zesdelige NPO 3-documentairereeks Danny in de buitenwijken

In de serie bezoekt Ghosen bewoners van beruchte buitenwijken om te zien hoe zij zichzelf staande houden in vaak levensgevaarlijke omstandigheden.

In Europa

Ver hoeft Danny niet te reizen, zijn zes bestemmingen liggen allemaal in Europa. Zo ziet hij in Darndale, een buitenwijk van Dublin, hoe de bevolking worstelt met depressie, uitzichtloosheid en een zelfmoordepidemie. Hij zoekt in Napels de maffia op in de wijk Scampia, in Boedapest ontmoet hij de vele drugsverslaafden van de wijk Ferentari. In Birmingham brengt hij tijd door in de Islamitische buurt Small Hall en in Marseille ontdekt hij waarom bewoners van Les Quartiers Nord hun buurt een gevangenis noemen.

Hoopvol

Ondanks de zware onderwerpen, meent de NTR dat het niet alleen kommer en kwel wordt: "Danny laat zien hoe jonge mensen onder deze omstandigheden toch wat van hun leven proberen te maken", verklaart de omroep in een persbericht.


Danny in de buitenwijken is vanaf woensdag 26 september te zien op NPO 3.

Meer over