'De puzzelronde vind ik makkelijk'

Daphne Deckers doet mee aan De Slimste Mens

12 juli 2021 09:36 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Daphne Deckers maakt haar entree in het achttiende seizoen van De slimste mens. Een nieuwe uitdaging voor de schrijfster: ‘Heerlijk om eens uit mijn comfortzone te gaan.’
Was het een grote wens van je om mee te doen aan De slimste mens?
“Ze vragen me al een aantal seizoenen, maar het kwam met de opnamedagen steeds niet uit. Eerst was ik mijn roman Dubbel zes aan het schrijven, daarna Uitwaaien. Als ik midden in een boek zit, heb ik liever geen afleiding, hoe leuk ik het programma ook vind. Daarbij komt dat De slimste mens me behoorlijk stressvol lijkt, haha. Maar ik vind het heerlijk om eens uit mijn comfortzone te gaan, zeker na zo’n prikkelarm coronajaar van verplicht thuiszitten.”

Denk je dat je het ver gaat schoppen?
“Het gaat in De slimste mens alle kanten op: de ene vraag gaat over de deeltjesversneller en de volgende over Donald Duck. Je moet ook een beetje mazzel hebben. De puzzelronde vind ik meestal wel makkelijk, maar bij het fotospel, de Galerij, kun je echt het verkeerde thema treffen. Vorig seizoen kreeg iemand de contouren van Amerikaanse staten. Nou, succes ermee. Ik zou niet weten hoe Tennessee ligt ten opzichte van Wisconsin, om maar iets te noemen.”

Ben je een spelletjesmens?
“Ja, ik hou van spelletjes en quizzen. We spelen thuis graag 30 seconds en mijn kinderen trommelen me altijd op voor Quiz duel, een online kennisspel dat ze graag spelen. Mijn doel is om er in elk geval niet in de eerste ronde uit te vliegen. Als je thuis voor de tv zit, denk je al snel: o, dát had ik wel geweten, maar als kijker verdeel je je goede antwoorden over drie kandidaten. Als je daar zit, moet je onder tijdsdruk jóúw vragen goed beantwoorden.”

De Slimste Mens - vanaf maandag 12 juli 2021 - NPO 2 - 20.40 uur

Meer over