‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter het best bekeken YouTube-filmpje in 2013

Nederlanders kijken graag naar van alles op YouTube, van muziekvideo’s tot talentenjachten en dierenvideo’s. Volgens een YouTube-onderzoek is 'Dat ik je mis' van Maaike Ouboter het best bekeken filmpje van 2013.

Ouboter maakte dit jaar haar muzikale debuut in in het tv-programma de Beste Singer-Songwriter van Nederland. Heel Nederland was in tranen door haar prachtige vertolking van Dat ik je mis, een nummer die de nog maar 21-jarige Maaike schreef naar aanleiding van de dood van haar ouders.

Het koningslied

De Nederlandse YouTube kijker was dit jaar veel bezig met het koningshuis. Niet verassend natuurlijk, met de troonswisseling in april en de tragische dood van prins Friso. Met name het veelbesproken koningslied werd ondanks de afschuw van velen enorm veel beluisterd en staat op de tweede plek. Van een heel ander kaliber, in de categorie 'hilarisch', was een parodie op de troonsafstand van Beatrix, waarin ze vertelde dat Nederland 'de tyfus' kon krijgen.

Anouk

Natuurlijk was 2013 ook het jaar van het Eurovisiesongfestival en Anouk die onze muzikale eer in glorie herstelde. Om haar deelname aan het Songfestival nog een beetje te promoten speelde de zangeres in een reclame van Achmea. Ruim twee miljoen Nederlanders zagen hoe de rockster de avond voor haar optreden ‘ladderzat’ op haar kamer ligt.

Top 10

Dit is de top 10 van best bekeken Nederlandse YouTube filmpjes in 2013:

1. Maaike Ouboter – Dat ik je mis
2. Het Koningslied
3. De 'Even Apeldoorn bellen' reclame met Anouk
4. Bumba 1
5. How Animals Eat Their Food
6. Hollands Got Talent 2013: Amira Willighagen
7. Beatrix: 'Nederland kan de tyfus krijgen'
8. Vierjarige Tristan danst Gangnam Style in Belgium's Got Talent
9. Harlem Shake
10. Kud - Zwarte Pieten

Bekijk hieronder de filmpjes in willekeurige volgorde.

Reageren