Kijkers klaar? Spioneren maar!

De 10 beste spionagefilms- en series op Netflix

10 juni 2020 17:15 | amusement | Door Irma Tomas

© Paramount
CIA, FBI, MI6, de Mossad, er wordt wat afgespioneerd in de wereld. En daar worden hele spannende films en series over gemaakt. Wij verzamelden 10 van de beste die je zo op Netflix kunt zien.

1. Homeland (2011 - nu)

Acht seizoenen lang leefden we mee met FBI-agente Carrie Mathison (Claire Danes) en haar strijd voor een rechtvaardiger wereld. En de blondine maakte nogal wat mee in al die seizoenen. Terroristen uit allerlei landen probeerden de wereld zoals wij die kennen onmogelijk te maken. Gelukkig wist Carrie ons -zij het bij tijd en wijle- nogal hysterisch uit de problemen te krijgen. Er staan 7 seizoenen van Homeland op Netflix. Wanneer de achtste en laatste volgt, is nog niet bekend. 

2. Traitors (2019)

Een vrij onbekende Britse serie, maar eentje die je eigenlijk niet mag missen. Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende de beginperiode van de spionage. De Engelse Feef Symonds moet uitzoeken of de Russen zijn geïnfiltreerd in de Britse regering. Traitors begint wat traag maar komt daarna goed op stoom. 

3. The Bourne Identity (2002)

De eerste in de reeks van 5 Jason Bourne-films met Matt Damon (en eentje met Jeremy Renner). We maken kennis met een man die meer levend dan dood, uit zee wordt gevist door een Italiaanse vissersboot. De man in kwestie gaat op zoek naar zijn identiteit en ontdekt dat hij voor een -aan de CIA gelieerde- organisatie werkte. Maar nu zit diezelfde organisatie achter hem aan en dat levert flink wat goeie actie op. Alle 5 Bourne-delen staan op Netflix. 

4. Mission Impossible Fallout (2018)

Een van de beste actiefilms van 2018 met good old Tom Cruise (die nog steeds zelf zijn stunts doet) als Ethan Hunt die met zijn team achter drie bollen plutonium aan moet. Boordevol actie en spektakel. 

5. London Spy (2015)

Een miniserie die je in een keer weg-binged. Feestbeest Danny komt terecht in de wereld van de spionage wanneer hij probeert uit te zoeken waarom zijn vriend is vermoord. Gaandeweg komt hij tot de ontdekking dat zijn minnaar werkte voor MI6, de Britse geheime dienst. En in dat is een gevaarlijke wereld. 

 Wil je de rest van de Top 10 zien? En dat wil je, dan moet je even doorklikken naar Guidinc.nl

Meer over