De 10 opvallendste tv-momenten van 2017

27 december 2017 17:13 | amusement | Door Televizier

© ANP

Er viel weer genoeg te beleven op televisie in 2017. Van een uitgesproken Soundos in Expeditie Robinson tot een luidruchtige Jules Deelder bij Eva Jinek. En van een ontroerende Eberhard van der Laan tot de stoere oranjeleeuwinnen. Hieronder zie je de top 10.

10. Soundos in Expeditie Robinson

Expeditie Robinson had iets nieuws dit seizoen, want na jaren konden onbekende Nederlanders zich weer aanmelden voor de survivalshow. En zo waren Carlos, Imke, Herold en Marlé voor het eerst op tv te zien. Toch was er iemand anders die de aandacht trok van het RTL 5-publiek. Cabaretière Soundos El Ahmadi bleek een zeer opmerkelijke kandidaat.  Soundos was niet geliefd bij de kandidaten op het eiland én al helemaal niet de kijkers thuis. In een interview zei Soundos, die uiteindelijk de finale bereikte, dat ze zich erg eenzaam voelde op het eiland en veel huilde. Toch is ze achteraf behoorlijk tevreden met haar deelname. “Ik heb het programma gemaakt”.

9. Marjolein Keuning verlaat GTST

Het was weer een lange zomer voor GTST-fans, want wie zou toch sneuvelen bij de grote brand in Boks? Het bleek Maxime Sanders te zijn. De zus van Ludo en tante van Nina stierf in de armen van Bill Norris. Marjolein Keuning, die de rol sinds 2008 speelde, koos zelf voor de soap-exit. Niet lang daarna verdwenen ook Jord Knotter, Buddy Vedder en Robin Martens uit het fictieve dorpje Meerdijk.

8. Gijs van Dam

Gijs van Dam maakte zich totaal onverwacht bij Jeroen Pauw bekend als ‘aanrander’ van Jelle Brandt Corstius.

7. Mislukte streakergrap bij Maan

Frank Dane haalde dit jaar de internationale pers, maar niet met positief nieuws. Zijn streakergrap bij zangeres Maan ging volledig naar de … De zangeres schrok zo erg van de blote piemel, dat ze prompt in tranen uitbarstte. Artiesten als Tim Knol spraken er schande van dat Frank Dane en zijn team zo met een artiest omgingen. De radio-dj ging daarna diep door het stof.

6. Tom Dumoulin wint Ronde van Italië

Tom Dumoulin schreef geschiedenis door als eerste Nederlander ooit de Giro d’Italia te winnen. De 26-jarige Limburger werd in Maastricht gehuldigd op een enorm roze-gekleurd plein vol trotse Nederlanders. 

5. Eberhard van der Laan in Zomergasten

Eberhard van der Laan gaf eind juli zijn laatste uitgebreide tv-interview in Zomergasten. De burgemeester van Amsterdam was op dat moment al ernstig ziek en hij wist dat hij niet lang te leven had. Janine Abbring was voor de eerste keer gastvrouw van de beroemde interviewserie en ontving voor het interview met de Amsterdamse burgemeester de Sonja Barend Award.

4. Arjen Lubach wint Gouden Televizier-Ring

De Gouden Televizier-Ring van 2017 is gewonnen door Zondag met Lubach. De satirische show was voor de eerste keer genomineerd en ging meteen met de prijs naar huis. De Zilveren Televizier-ster presentatrice ging naar Eva Jinek. De prijs voor beste presentator was voor Voetbal Inside-host Wilfred Genee. Marieke Elsinga wordt door het Nederlandse publiek gezien als aanstormend talent. Angela Schijf en Jeroen van Koningsbrugge waren de beste acteurs en Brugklas werd gekozen als beste jeugdprogramma. 

3. Jules Deelder bij Jinek

Weet je het nog? Jules Deelder aan tafel bij Eva Jinek. Het werd een opmerkelijk tv-moment toen Eva haar gast meerdere keren moest verzoeken stil te zijn, omdat Jules overal luidkeels doorheen schreeuwde. Het werd een zware avond voor Eva die zich desondanks kranig weerde.

 

2. Patricia Paay in Jinek

Het uitgelekte plasseksfilmpje van Patricia Paay hield de gemoederen flink bezig. Eva Jinek, de talkshowkoningin van dit moment, had de primeur te pakken: Patricia deed zelf haar emotionele verhaal. De tv-persoonlijkheid vreesde dat haar 50-jarige carrière door de plee was gespoeld door het ondeugende filmpje.

1. Oranjeleeuwinnen

Een verrassing deze zomer waren de Oranjeleeuwinnen. Het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal werd in ons land georganiseerd en gelukkig konden wij daar tot het einde van genieten, want de voetbaldames werden zelfs kampioen. 

Meer over