'Peter'

De 1ste Televizier-column van Carlo Boszhard

2 April 2019 15:19 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Vanaf deze week neemt Carlo Boszhard de Televizier-column over. Zijn eerste is een open brief aan voorganger Peter van der Vorst die sinds kort programmadirecteur is bij RTL.

Peter...

'…..de nieuwe programmadirecteur van RTL4. Ben je ze al tegengekomen; sterren die je ineens anders benaderen nu je hun baas bent? Ik zal het proberen niet te doen. Anders had hierboven wel ‘Lieve Peter’ gestaan. Maar ik ben blij met je, Peter; je bent één van ons. Je weet hoe het is om de ene dag bejubeld te worden en de volgende dag gepasseerd te worden.

Ik heb wel een tip! Je bent mijn achtste programmadirecteur. Sommigen waren heel goed, anderen iets - hoe zeg ik dat tactisch- vreselijk. Zo was er één die mij van een programma haalde en me midden in zijn betoog liet wachten terwijl hij aan het bellen was met zijn vrouw. En zo zat ik bij een cruciaal moment in mijn carrière drie kwartier lang te luisteren naar een gesprek over een afwasmachine. Om vervolgens een kwartier later gedesillusioneerd naar buiten te lopen.

Ook was er een RTL-directeur die aan Irene en mij, na bijna 15 jaar voor de zender gewerkt te hebben, vroeg: “Wie zijn jullie nou eigenlijk?!” Erland Galjaard (Peters voorganger) was voor mij een verademing, omdat hij benaderbaar bleek. Hij kwam in een tijd dat er donkere wolken hingen boven RTL. Na een paar simpele gesprekken, kwam er nieuwe energie. Hij zorgde ervoor dat je het niet alleen voor jezelf deed, maar ook voor hem - en volgens mij heb jij die gave ook. Er is nog iets wat een programmadirecteur moet zijn: eerlijk. We zitten binnenkort één op één. Ik verheug me op een eerlijk gesprek tussen jou en mij. Tot snel!

P.S. Ik hoop niet dat je kwaad bent dat ik je baantje heb overgenomen bij de Televizier…. eerlijk zeggen!'

Carlo schrijft, produceert en acteert in De TV Kantine. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

Meer over