Robert ten Brink

De 27e All You Need is Love kerstspecial: zet de tissues maar vast klaar

24 december 2018 11:08 | amusement | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt / RTL
Het is alweer de 27e editie van de All you need is love kerstspecial, natuurlijk weer met Robert ten Brink. Waarschijnlijk mag de 63-jarige presentator het programma blijven presenteren tot aan zijn pensioen.

1992 De allereerste editie van de All you need is love kerstspecial was in 1992. De toen nog 36-jarige Robert ten Brink bracht geliefden bij elkaar onder het motto: ‘Niemand mag met Kerst alleen zijn.’ En nog steeds ontroert hij op kerstavond miljoenen kijkers met bijzondere ontmoetingen.

Hoge kijkcijfers
Dat het format zo goed bij de kerstgedachte past, blijkt wel uit de torenhoge kijkcijfers dat het elk jaar weer krijgt. In 2017 keken 2,3 miljoen mensen naar de show. De jaren ervoor gemiddeld zo’n 3 miljoen.

Zenders
Het programma is door de jaren heen door verschillende zenders uitgezonden: Veronica, SBS 6 en RTL 4. Op die laatste zender is het nu nog steeds.

Robert ten Brink
Al sinds het begin is ‘Dr. Love’ Robert ten Brink (63) de presentator. En het lijkt erop dat hij de populaire show mag blijven presenteren tot aan zijn pensioen, want RTL verlengde zijn contract vorig jaar met drie jaar.

Bioscoopfilm
Dit najaar kwam er een gelijknamige Nederlandse film in de bioscoop. Hij gaat over de presentator van het populaire televisieprogramma All you need is love die op de vooravond van de welbekende kerstspecial verdwijnt. Fedja van Huêt, grappig genoeg een krullenbol net als Robert, speelt de rol van de presentator.

Stewardessendans
Een vast onderdeel van het programma is de dans van een groep stewardessen op Mariah Carey’s ‘Santaclaus is coming to town’. En deze keer hoefde je geen stewardess te zijn om mee te doen. Iedereen die een All you need is love-trui van lifestylemerk RUMAG bestelde kon meedansen. De opbrengst ging naar Stichting Het Vergeten Kind.

Muzikale begeleiding
In de uitzending van dit jaar komen Douwe Bob, Suzy V en Caro Emerald de geliefden toezingen.

Meer over