Overzicht

De 5 beste hints richting Wie Is de Mol-deelnemer Anna Gimbrère

1 maart 2024 11:39 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Met nog maar even te gaan tot de spannende finale van Wie is de Mol?, zitten we allemaal met dezelfde prangende vraag: Wie is toch de Mol van 2024? Om je een handje te helpen, duiken we in dit artikel in de vijf beste hints die wijzen naar... Anna Gimbrère als Mol.

Meer overtuiging nodig dat het Anna is?

Lees ook: Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol-deelnemer Anna Gimbrère 

Anna Gimbrère

Als er één deelnemer al sinds de start hoog op ieders verdachtenlijstje staat, is het Anna Gimbrère wel. Ze lijkt sluw, geheimzinnig en laat duidelijk niet altijd het achterste van haar tong zien. Wij hadden zelfs het vermoeden dat ze in de allereerste aflevering al precies wist wat ze moest doen, zonder dat de definitieve opdracht was uitgelegd. Of dat laatste ook echt het geval was, moet in de finale blijken.

Toch zijn er al genoeg hints die dit vermoeden aanwakkeren.

Reden 1: Anna gaat niet voor een vrijstelling

In de eerste opdracht maakten alle deelnemers kans op een vrijstelling. Dat is een heugelijk moment, maar negen van de tien deelnemers hadden geen idee dat ze deze in de opdracht daarna nog konden verliezen. Hoe? De kandidaten die er geen hadden, moesten raden welke zes deelnemers er wel één hadden. Als ze daarin slaagden, moesten niet alleen de vrijstellingen ingeleverd worden, maar kwam er ook 1000 euro per stuk in de pot.

Je zou dus ook verwachten dat de Mol geen vrijstelling heeft. De Mol wil immers invloed kunnen uitoefenen op hoeveel geld er in de pot komt. Als wij van deze theorie uitgaan, blijft Anna - samen met Fons - over. Zij slaagden er beide niet in om een topito en dus een vrijstelling te bemachtigen.

Anna in aflevering één van Wie Is de Mol? 2024
Anna in aflevering één van Wie Is de Mol? 2024

Reden 2: De muzieknoten verraden haar ware identiteit

Voor de volgende hint richting Anna moet je wel wat verstand van muziek hebben, want we willen het namelijk hebben over de toonladder op de volgende foto. Het tweede tekentje dat je daar ziet, wat heel wat weg heeft van een B, heet in de muziek een Mol. Nu is daar op zich niets opvallends aan, maar het frappante is wel dat die B helemaal niet op de goede plek staat. Het teken staat op de 'A'. De Molloten denken dan ook dat dit een dikke hint is naar Mol A, oftewel naar Mol Anna.

Mol A in Wie Is de Mol? 2024
Mol A in Wie Is de Mol? 2024


Reden 3: Anna mocht als laatste een keuze maken

In de slotfase van aflevering zeven kregen de deelnemers een keuze: ze konden testvragen uit de finaletest bekijken voor 500 euro uit de groepspot, of ze konden dit aanbod afslaan en zelf een bedrag inleggen voor een vrijstelling. Normaal is het zo dat de kandidaten de volgorde bepalen, maar dat was in deze opdracht een ander verhaal. Rik van de Westelaken riep de deelnemers één voor één bij zich.

Wij vermoeden dan ook dat de Mol hulp heeft gehad van de makers. Als hij of zij namelijk op de hoogte was van wat zijn of haar voorgangers hadden gedaan, kon deze persoon er op anticiperen. En wie was er waarschijnlijk als laatste aan de beurt? Juist, Anna! Zij gaf bij de terugkeer van Rosario aan dat hij nu 'een van hen' was, een van de zwijgers. 'Hen', en dus niet 'ons'.

Anna heeft een sleutelpositie in WIDM
Anna heeft een sleutelpositie in WIDM


Reden 4: Anna's verjaardag speelt een belangrijke rol

Als we opnieuw teruggaan naar de allereerste aflevering zien we nog iets geks. Er werd daarin gesproken over 'de dag van de Mol', ook wel bekend als 6 januari. Het toeval wil dat Anna Gimbrère ook precies op deze datum jarig is. Als dat nog niet verdacht genoeg is, wijzen we je ook graag nog even op een still uit de achtste aflevering. Anna wist binnen te komen met nog precies 6 minuten en 1 seconde op haar teller, jawel: 06:01. 

Anna komt precies op 6 minuut 1 binnen
Anna komt precies op 6 minuut 1 binnen


Reden 5: Anna's werk lijkt ook terug te komen in dit seizoen vol kleuren en spiegels

Tot slot lijkt ook Anna's werk als wetenschapsjournalist op twee manieren terug te komen in dit seizoen: in de pasteltinten en de spiegels. We willen je niet vervelen met allerlei lastige termen die je tijdens de lessen scheikunde mogelijk al genoeg heb gehoord, dus houden we het simpel. Kijk en beluister vooral de onderstaande video om erachter te komen hoe zowel het Periodieke systeem als de letters AG invloed kunnen hebben gehad op dit seizoen.

 

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over