Welkom in de tunnel

De 5 beste hints richting Wie Is de Mol-deelnemer Rosario Mussendijk

1 maart 2024 13:15 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Met nog maar even te gaan tot de spannende finale van Wie is de Mol?, zitten we allemaal met dezelfde prangende vraag: Wie is toch de Mol van 2024? Om je te helpen, duiken we in dit artikel in de vijf beste hints die wijzen naar... Rosario Mussendijk.

Heb je nog meer overtuiging nodig dat Rosario een dubbelrol speelt?

Lees dan ook: Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol?-deelnemer Rosario Mussendijk 

Rosario Mussendijk

Als Rosario Mussendijk zich op 9 maart 2024 onthult als Mol hebben de makers wederom voor een slimme tactiek gekozen. Als wij namelijk in de eerste paar afleveringen hadden moeten inzetten op wie we dachten dat de Mol zou zijn, hadden we absoluut niet voor Rosario gegaan. Hij zette zich destijds neer als een goede kandidaat die het vermogen had om op te gaan in de groep.

Inmiddels denken we daar echter anders over. Er zijn zat hints die erop wijzen dat deze muzikant een spelletjes speelt. We nemen de vijf belangrijkste hieronder met je door!

Reden 1: Rosario lijkt vermomd en wel in de leader voor te komen

Ondanks dat Rosario Mussendijk ons in de eerste aflevering misschien nog niet wist te overtuigen dat hij de Mol was, is het wel goed mogelijk dat we hem meer dan eens hebben gezien. In de leader, welteverstaan. We hebben het dan niet over het moment dat hij overduidelijk in beeld was, maar over het onderstaande shot. Naast dat de persoon op de foto uiterlijke kenmerken deelt met Rosario (zoals zijn kaaklijn en het bekende cirkeltje om zijn irissen), draagt hij ook een rozenkrans. En wat is de Spaanse vertaling van rozenkrans? Precies, Rosario.

Figuur in de leader van WIDM 2024
Figuur in de leader van WIDM 2024


Reden 2: Rosario's leeftijd lijkt een belangrijke hint

Als de geschiedenis van Wie Is de Mol? ons iets heeft geleerd, is dat veel acties van de Mol in de eerste paar afleveringen niet duidelijk in beeld worden gebracht. Het draait in die fase van het spel vooral om de subtiele hints, de kleine details die de meeste mensen niet direct opmerken. En daar komt Rosario om de hoek kijken.

Bij de eerste opdracht van aflevering twee kwamen de deelnemers samen in het Olympisch Stadion. Hun taak was om zo snel mogelijk bordjes op de juiste plek te plaatsen. Wie goed heeft opgelet, weet dat er door de makers gebruik werd gemaakt van maar liefst 27 bordjes. Laat dat nu precies de leeftijd van Rosario zijn.

Aantal bordjes in aflevering 2 WIDM
Aantal bordjes in aflevering 2 WIDM


Reden 3: De spelfout van de makers wijst naar Rosario's tattoo

Als er een programma op de Nederlandse televisie is waar niets aan het toeval wordt overgelaten, is het Wie is de Mol? wel. Het zou namelijk wel erg zonde zijn als na één aflevering al bekend zou zijn wie er dit jaar een dubbelrol had moeten spelen. Opvallend is dan ook dat er in een van Fons' vragen in de tweede aflevering een enorme spelfout stond. De vraag was: 'Wanneer werden de Olymische Spelen in Mexico gehouden?'. In deze vraag mist overduidelijk een P.

Wie goed heeft opgelet, weet ook dat Rosario een soort van vlaggetje op zijn vinger heeft getatoeëerd dat enigszins wat weg heeft van de letter 'P'. Een geheime boodschap, misschien?

Spelfout in Wie Is de Mol? 2024

Spelfout in Wie Is de Mol? 2024


Reden 4: Er zitten dit jaar verwijzingen in naar het programma Maestro

Ondanks dat Rosario al heel wat jaren muziek maakt, kennen de meeste kijkers van Wie is de Mol? hem toch het beste van zijn deelname aan Maestro. Het toeval wil dan ook dat dit programma inmiddels minimaal twee keer langs is gekomen. Rik riep keihard 'Maestro' in de derde aflevering en aflevering zeven begon met een opdracht dat deze muzikant als het ware op het lijf is geschreven. Zeer opvallend, als je het ons vraagt.

Rik van de Westelaken roept Sor in Wie is de Mol?
Rik van de Westelaken roept Sor in Wie is de Mol?


Reden 5: De spiegels wijzen naar 'Ros' of zullen we zeggen 'Sor' als Mol

Vaste kijkers van Wie is de Mol? is het opgevallen dat tijdens aflevering zes de scène tussen Babs en Rosario in spiegelbeeld was. De vraag is: waarom? Is dit puur gedaan om het logo op de achtergrond wat minder opvallend te maken? Of was het stiekem gewoon een dikke hint naar de ware identiteit van de Mol?

We sluiten dat laatste absoluut niet uit, en vooral omdat het nog te linken valt aan twee deelnemers: Anna (wiens naam in spiegelbeeld te lezen valt) en aan Rosario (Sor). In de onderstaande beelden zie je waarom dat laatste het geval kan zijn.

Sor en Babs in spiegelbeeld in WIDM
Sor en Babs in spiegelbeeld in WIDM


In aflevering twee kwam onderstaand shot ook al eens voorbij. We zagen hier Rosario dubbel. Wijzend naar zijn dubbelrol in het spel? 

Rosario en zijn dubbelganger in WIDM
Rosario en zijn dubbelganger in WIDM


Terwijl Rosario in de vijfde aflevering de test maakte, zagen we ook een shot met daarin een reflectie. Ditmaal was zijn joker met de tekst 'De Mol' in spiegelbeeld te zien. 

Rosario en zijn dubbele joker in WIDM
Rosario en zijn dubbele joker in WIDM


En in aflevering zes speelde de spiegel wederom een belangrijke rol. Veel deelnemers waren hierin te zien... behalve Rosario. 

De opdracht voor de spiegel in WIDM
De opdracht voor de spiegel in WIDM


Eigenlijk zouden we nog wel meer hints kunnen noemen: van Rosa Rio, Rosario's hoofd op het min-geld tot het feit dat hij maer liefst 3000 euro heeft gekost. We bewaren dat echter voor dit artikel

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over