Welke video's moet je zien?

De 5 leukste vloggende BN'ers

30 oktober 2019 14:54 | amusement | Door Irma Tomas

© YouTube
Kinderen en tieners spenderen tegenwoordig hun halve leven op YouTube, maar volwassenen weten vaak nog niet helemaal waar ze het moeten zoeken tussen die miljoenen filmpjes. Televizier.nl helpt. Wij maken iedere week een lijstje met de leukste video's. Deze week: De BN'er vlogs.

Bij het zoeken viel op dat helemaal niet zoveel BN'ers vloggen. En veel van de bekende Nederlanders die het wel deden, zijn er inmiddels mee gestopt. Giel Beelen, Marijke Helwegen, Frans Bauer, ze zijn allemaal genokt met hun vlog. Toch wisten wij nog een paar aardige vloggende BN'ers op de kop te tikken. Doe er jullie voordeel mee. 

1. Hoop Gedoe van Jan de Hoop - 10.500 abonnees
De maandelijkse vlogs van Jan de Hoop zijn leuk, leerzaam en zien er verdraaid professioneel uit. Hij vertelt van alles over de voor- en nadelen van wonen op de Veluwe. Voordeel: je kunt kippen houden die Bassie, Adriaan en Toos heten en die achter Arie Haan aanlopen. Nadeel: wilde zwijnen ploegen je tuin om. We pikken ook nog een vleugje werk mee met Jan en hij beantwoordt kijkersvragen. Ook echtgenoot Koen is regelmatig van de partij.

2. Steven Kazàn - 335 abonnees 
Steven is de zoon van Hans en niet echt een bekende Nederlander, maar een beetje. En dan tel je toch mee in dit lijstje. Zeker als je zulke grappige filmpjes maakt als Steven. Net als zijn vader goochelt hij erop los (soort van). Afijn, zijn filmpjes zijn vooral heel erg lollig. Hij laat een vork zweven in de zogenaamde ‘vorkheftruc’, opent op magische wijze supermarkthekjes en de frikandellentruc is onovertroffen. 

 

3. Bas Smit - 373.000 volgers
Bas Smit werd een beetje bekend als de man van Nicolette van Dam, maar bleek ook heel leuk als zichzelf. Bas vlogt veelvuldig via Instagram en Instastories. Lekker kort dus. Het voordeel is dat je er als kijker niet veel tijd mee kwijt bent, maar lol heb je evengoed, want Bas is bijzonder grappig. Hij maakt eigenlijk van alles in zijn leven een story en dat gaat van de slippers van de Turkse kleermaker tot de hondenpoep waar Bas met z’n crocs in staat en z’n waardering voor de oprichter van Stichting Ambulance Wens.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Hahaha was van plan een #dierendag foto te maken, maar is niet gelukt 🐢💩🐶😂😂😂

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit) op

4. Gerard Joling - 54.600 abonnees
Gerard Joling werd door zijn management bijna gedwongen een vlog te beginnen, maar het moet gezegd; hij doet het met overgave. En trouw. De zanger maakt er iedere week eentje en dat al drie jaar lang. In de filmpjes wordt er veel gewerkt door Gerard, maar hij viert ook vakantie (in zijn laatste vlog was te zien dat hij zich op Gran Canaria in zijn vingers sneed). Meestal is het gieren met Gerard, maar soms gaat het er ook serieus aan toe. Bijvoorbeeld toen zijn moeder werd bestolen.

5. Doutzen Diary - 121.000 abonnees
Ons bekendste model nog maar een maand geleden met haar vlogs omdat ze een andere kant van zichzelf wilde laten zien. In haar wekelijkse vlogs, die zo rond de 10 minuten duren, zien we inderdaad veel. Doutzen Kroes die ochtendoefeningen doet, Doutzen die naar haar moeder in Friesland gaat, Doutzen die met haar kinderen speelt en Doutzen die eerste klas naar New York vliegt voor een feestje. Vooral leuk voor de liefhebber wat ons betreft, want ondanks al die activiteiten is het een tikje saai en valt er weinig te lachen. Wel een leuke verrassing: die Doutzen kan schaatsen als een pro. 

 

Meer over