De 5 meest dramatische GTST-exits

21 januari 2016 16:31 | amusement | Door Televizier

© RTL

Donderdag verlaat GTST-veteraan Jef Alberts (Bartho Braat) na 24 jaar trouwe dienst Meerdijk. Velen gingen hem voor en daarom hebben wij de meest tragische op een rijtje gezet. 

Mike Brandt (Louis Talpe) – 2013

We beginnen met misschien wel de grootste tragedie ooit in Meerdijk: de onverwachte dood van Mike Brandt. Menig kijker reageerde geschokt toen bleek dat hunk Mike Brandt  degene was bij wie de parachute niet openging. Voor het vrijgezellenfeestje van Rik en Nuran sprongen een aantal Meerdijkers uit een vliegtuig. Bij Mike ging het verkeerd, maar wie dit op zijn geweten had bleef een zomer lang ongewis. Rik was de schuldige. Lullig feitje: hij had het helemaal niet gemunt op Mike, maar op Aysen. De ongelukkige Mike sprong door een foutje met de gesaboteerde parachute van Aysen en viel te pletter.

Frits van Houten (Casper van Bohemen) – 1995

De dood van Frits van Houten wordt door de fans gezien als een van de meest spectaculaire moorden in de afgelopen 25 jaar. Frits, de schurk van Meerdijk, lag in bad toen er een tv in werd gegooid. En zoals iedereen weet: water en stroom gaan niet samen. De zakenman was meteen morsdood. Snel werd duidelijk dat zijn secretaresse de moord op haar geweten had. De verliefde Hannie kon het niet verdragen dat haar liefde voor Frits onbeantwoord bleef. De kids van Frits, Jack en Sjors, en zijn oude geliefde Dian bleven na jaren nog steeds op zoek naar antwoorden rondom de dood van hun vader. Ze kwamen secretaresse Hannie op het spoor, maar die was plotseling dood en zij bleek helemaal niet haar liefde te hebben vermoord. Toen het stel besloot het graf van Frits te openen, troffen ze een lege kist met een pop aan. Volgen jullie het nog? Frits werd uiteindelijk ingevroren gevonden in een cryo met een amulet. Dian trok de stekker uit de cryo en pakte het amulet, waardoor Frits definitief ging hemelen. Bij de echte begrafenis van Frits dook opeens Hans op. De echte waarheid kwam boven water, niet Hannie, maar Hans zat achter de moord. Zijn tweelingbroer kon namelijk niet verkroppen dat Frits hem achter had gelaten bij zijn moeder en dacht dat Frits de familieschat had. En zo geschiedde.

Jack van Houten (Mark van Eeuwen) – 2012

Fans baalden van het vertrek van de oprechte rechercheur Jack van Houten. Jack, de zoon van bad guy Frits, was een graag gezien persoon in Meerdijk. Toen zijn vriendin Lorena terugkwam uit Australië en een grote som geld meebracht, kreeg hij het in zijn bol. Hij wilde een wereldreis maken met zijn zeilboot en vroeg Lorena mee. Een lange discussie volgde, maar de twee lovebirds kwamen er niet uit. De blondine wilde wel mee, maar absoluut niet per boot. Uiteindelijk bleek de liefde niet sterk genoeg. Na veel woordenwisselingen vertrok Jack met de noorderzon en liet hij Lorena, met een gebroken hart, alleen achter in Meerdijk.

Danny de Jong (Jan Kooijman) – 2012

Jan Kooijman-liefhebbers moeten het moeilijk hebben gehad toen Danny de Jong (het broertje van Rik) het loodje legde. Danny bezwangerde ooit Nuran, maar zag dat helemaal niet zitten. De charmeur koos toen voor de makkelijkste uitweg en gaf haar geld voor een abortus. Verder keek hij niet meer naar haar om en dat schoot zus Aysen in het verkeerde keelgat. Hij moest boeten voor zijn daden en Aysen duwde hem van de trap af. Danny was op slag dood en politieagent Aysen zette de dood in scène waardoor het een ongeluk leek. Net zoals velen in GTST wist ook Aysen onder een moord uit te komen. 

Ardil Baydar (Juvat Westendorp) 2015

De onverwachte dood van Ardil staat veel GTST-fans vast nog fris in het geheugen. Aysen zag haar broer Ardil na het bruiloftsfeest van Sjors en Tim van grote hoogte naar beneden vallen. Hij overleefde de rampzalige val helaas niet. En GTST is GTST niet als er geen addertje onder het gras zat. De jongeman was geduwd! Aysen liet de zaak niet rusten voordat ze wist wie haar lieftallige broertje had vermoord. Uiteindelijk bleek brave huisvrouw Bianca Bouwhuis de schuldige. Haar motief? Ardil was betrokken bij een grote drugsdeal en Bianca dacht dat haar zoon Sjoerd hierdoor in gevaar zou komen. Ze nam het eigen heft in handen en duwde de hunk zonder pardon uit het raam. 

Meer over