De 5 meest invloedrijke fictieve personages van 2013

Deze vijf fictieve Nederlandse personages kregen het afgelopen jaar veel aandacht en waren niet van de televisie te slaan.

5. Koning Willy. Willy 'noem mij maar Willy' van DWDD's Lucky TV praat plat Haags en heeft lak aan protocollen 'wat een gekkigheid!'. Hij neemt vuurwerk mee naar officiele gelegenheden en koopt drugs van clowns op provinciebezoeken. Zijn vrouw Maximà giert het voortdurend uit om haar ega: 'Hij is geeeek!’

 

Afbeelding

4. De supermarktmanager van Albert Heijn. Harry Piekema ruled al jaren in supermarktreclameland, daar kan geen Plus of Jumbo tegenop. We kunnen ons geen AH-reclame zonder de bekende supermarktmanager meer voorstellen. Hadden we allemaal maar zo'n supermarktmanager. Voor een ieder die hem eens in een andere hoedanigheid wil horen: als schnabbel verzorgt bekende manager ook de voice-over van de bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis.

 

Afbeelding

3. De Mol. De Mol is een ongrijpbare figuur. Een beetje irritant ook, want hoe je ook braaf alle aanwijzingen en hints bestudeert, je raadt nooit wie hij/zij is. Elk jaar weer wordt het poultje op de zaak door een ander wordt gewonnen. Gek genoeg wordt die Mol elkaar jaar populairder, dit jaar won hij zelfs de Gouden Televizier-Ring!

 

Afbeelding

2. Carmen van Walraven. Carmen bewees voor eens en voor altijd dat vrouwen helemaal niet exclusief thuis horen achter het aanrecht met een paar pannen zoals Pim Fortuyn ooit beweerde. Ze kunnen best de baas zijn van een drugsimperium, en thuis een gezellig huishouden runnen. Carmen is de ultieme feministe, precies zoals Cisca Dresselhuys in gedachten had. Als ze nu maar niet dood is, want we willen een seizoen 4 van Penoza.

 

Afbeelding

1. Zwarte Piet. Zo ongeveer sinds de laatste hittegolf beheerst Zwarte Piet al de nationale discussie. Niet de afluisterpraktijken van de NSA of de zakkenvullende fraudeurs van de Rabobank, nee het was Piet. Piet liet zich niet uit het veld slaan door alle commotie. Hij vermande zich en deed als altijd keurig zijn werk. Nu is Piet terug naar Spanje, maar of hij ooit nog terugkomt?

Reageren