De 5 mooiste baksels Great British Bake Off

Nederland is in de ban van Heel Holland bakt, maar ook in Engeland bakken ze er wat van. Televizier.nl zet de vijf spectaculairste baksels van 6 seizoenen Great British Bake off voor je op een rij. Kijk en huiver!

Afbeelding

5. Molen

Nancy Birtwhistle stond in 2014 in de finale van The great British bake off met haar van suiker gemaakte molen. Het thema Moulin rouge is fantastisch uitgevoerd en het eindresultaat gaat erin als koek. Deze molen heeft alles wat dé ideale taart moet hebben: een glazuurlaagje, een verzameling soesjes, een laagje marsepein en toefjes chocoladesaus. Nancy was zo goed dat ze de competitie op haar naam schreef.

Afbeelding

4. Colosseum

2012 was hét jaar van John Whaite. Hij verraste vriend en vijand met de mooiste creaties en werd de grote winnaar. John liet zich voor zijn finaleklapper inspireren door de Romeinen en een nagemaakt Colosseum is daarvan het resultaat. Het miniatuur gevechtstheater is volledig gemaakt van peperkoek. Opmerkelijk is dat John na afloop aangaf gemengde gevoelens te hebben over zijn deelname vanwegge jurylid Mary Berry. Volgens John is de veterane allesbehalve een lieverdje.

Afbeelding

3. Luciferdoosje

Wie de Instagram van modeontwerpster Frances Quinn bezoekt, ziet mini tennisracketkoekjes, met popcorn belegde chocoladeletters en marsepeinen barcodes voorbijkomen. De creativiteit liet ze ook zien in The great British bake off. Voor de finale leek het de brunette een aardig plan om zelfgemaakte soepstengels luciferstokjes te maken van gember. Het resultaat is adembenemend. De bolletjes bovenaan de lucifers zijn gemaakt van chocolade.

Afbeelding

2. Cheesecake

Beca deed mee aan seizoen 6 (2013) en schopte het tot de een-na-laatste aflevering. Toen de Weense de opdracht ‘bak een cheesecake’ werd voorgeschoteld, nam ze die wel heel letterlijk. Ze bakte, jawel, een kaastaart. Van pompoen en pecannoten maakte hij muisjes, een kaasje en een stukje van een houten tafel. 

Afbeelding

1. Koning van de jungle

Paul Jagger creëerde tijdens het zesde seizoen deze ‘king of the jungle’-taart. Twitteraars waren lyrisch toen ze het meesterwerk op de beeldbuis zagen, maar de jury stuurde hem in de achtste aflevering toch naar huis. Aan deze leeuw heeft het in ieder geval niet gelegen. Met nootjes als tanden, brood met maanzaadjes als manen en zwarte olijven als ogen is dit hét hoogtepunt van The great British bake off tot nu toe. 

Meer over: