De 7 tv-quizzen van quizkoningin Lucille Werner

Lucille Werner gaat deze zomer weer aan de bak met het nieuwe Pointless. Voor de presentatrice is dit al haar zevende tv-quiz! Televizier zet alles op een rij.

Lucille Werner zag afgelopen jaar haar geliefde woordspelletje Lingo sneuvelen, maar hoeft niet te treuren: deze zomer keert ze terug op de buis met de kennisquiz Pointless. Opnieuw een quizshow dus voor Lucille en dat is al haar zevende!

1) Zomerkampioen

Haar eerste sporen in de quizwereld zette Lucille bij RTL 4. In de zomer van 1999 presenteerde ze samen met de Vlaamse Jo de Poorter het PostcodeLoterij-programma Zomerkampioen. Elke dag een uur lang, tussen 18.30 en 19.30 uur, praatten Lucille en Jo het taalspel aan elkaar.

2) Puzzeltijd

Naar aanleiding van het succes van Zomerkampioen kwam er in 1999 een nieuwe quiz voor het hele jaar door: Puzzeltijd. De show werd overdag uitgezonden op RTL 4 en kende een groot presentatorenteam. Naast Lucille waren onder andere John Williams, Kim-Lian van der Meij en Ellemieke Vermolen verbonden aan Puzzeltijd. Het programma liep door tot in 2006, maar Lucille stopte er in 2001 al mee.

3) SmarTest

In 2001 stapte Lucille namelijk over naar de AVRO. Haar eerste tv-quiz bij de publieke omroep was SmarTest, een spelletje met taalpuzzels en rekenraadsels. Dat programma liep niet zo lang, maar Lucille had al snel weer een nieuw project om haar tanden in te zetten.

4) Get The Picture

In 2002 nam Lucille namelijk het dagelijkse Get The Picture over van Paula Udondek. In dit zeer succesvolle spelletje konden kandidaten door vragen goed te beantwoorden vakjes laten verdwijnen waardoor langzaam een foto zichtbaar werd. Wie als eerst raadde wat er op de foto stond, kreeg een bonus. De quiz stopte in 2004.

5) Capibara

Tegelijk met Get The Picture deed Lucille ook nog het wekelijkse Capibara. Dat was een dierenquiz waarin de deelnemers kilometers konden sparen om te reizen naar het leefgebied van hun lievelingsdier.

6) Lingo

Na het einde van Get The Picture en Capibara hoefde Lucille weer niet lang te wachten op een nieuwe quiz. Ze verruilde de AVRO voor de TROS, om daar Nance op te volgen bij het legendarische woordspel Lingo. Lucille heeft Lingo bijna tien jaar gepresenteerd en daarmee is het haar langste tv-klus tot nu toe.

7) Pointless

En in de zomer van 2015 gaat Lucille dus aan de slag met Pointless. "Ik krijg energie van weer iets nieuws," zei Lucille daarover in RTL Boulevard. "Op het moment dat er een deurtje dicht gaat, gaat er ook weer een deurtje open. Het is een frisse wind."

Lees ook:
Lucille Werner regelt eigen comeback met Pointless.

Meer over:

Reageren