De 7 wonderlijkste genezingen in GTST

10 maart 2015 13:55 | amusement | Door Televizier

We hadden de moed bijna opgegeven, maar maandag ontwaakte Nina eindelijk uit een maandenlange coma. Ze is niet de eerste GTST-er die op miraculeuze wijze geneest.

Sterker nog, er zijn veel meer GTST-ers die ten dode leken opgeschreven, maar daarna toch weer vrolijk rondbanjerden in Meerdijk.

1. Suzanne Balk (seizoen 3): werd aangereden door een scooter. Ze was ervan overtuigd dat ze een dwarsleasie had, terwijl haar arts Simon Dekker, niets kon vinden. Ze zal na behandeling door een psychiater weer helemaal genezen.  

2. Robert Alberts (seizoen 4): als Robert zijn vrouw Laura weer eens belazert, slaan bij haar de stoppen door. Zij duwt Robert in een spiegel die door een glasscherf in een rolstoel belandt. Hij krijgt therapie van Tessel van Benthem die weer verliefd raakt op Laura.

3 Ludo Sanders (seizoen 10): raakt gewond bij een schietpartij als hij zijn dochter Nina wil bevrijden uit de gemene klauwen van een Italiaanse maffiafamilie. Daarbij krijgt Ludo een wijnvat op zijn benen waardoor hij maanden verlamd raakt.  

4. Charlie Fischer (seizoen 14): wordt van haar sokken gereden door Robert die onder invloed is van coke en raakt verlamd. Ze komt in een rolstoel terecht. Later blijkt dat Charlie’s verlamming psychisch is.

5. Ook Dennis Alberts (Koert-Jan de Bruijn) ontwaakt in seizoen 16 uit een coma. Daar was hij ingeslagen door Ray (Sebastiaan Labrie) in café De Koning. Dennis is zijn geheugen kwijt maar dat komt allemaal goed.

6. Nina Sanders (seizoen 19/20): raakt door een gasexplosie in Teluma op haar 21ste verjaardag verlamd en komt in een rolstoel terecht. Revalidatie-arts Lies de Weerdt (Annette Barlo) komt in huize Sanders wonen en helpt haar met de revalidatie. Nina leert weer lopen.

7. Lorena Gonzalez (seizoen 20): wordt overvallen in de salon van Charlie. Als ze tegen hem wil getuigen, schiet hij haar in haar rug. Een revalidatie volgt, maar gelukkig zal Lorena er weer bovenop komen.

Arme Stef

Eén personage is in GTST blijvend invalide geraakt. Hedwigs stoere vriendje Stef leren we in seizoen 8 kennen als tegenstander van Rik in een heuse bokswedstrijd. Stef drijft Rik tot het uiterste en die slaat zo hard (terug) dat Stef in een rolstoel belandt. Als hij steeds sneller aftakelt, besluit Stef een einde aan zijn leven te maken.

Nina ontwaakte maandag eindelijk uit haar coma

Meer over