Schone verschijning

Wie vermomt zich als De Badeend in The Masked Singer 2023?

8 december 2023 21:42 | amusement | Door Janine van Rooden

© William Rutten / Rob Jacobs
De Badeend uit The Masked Singer 2023 ziet eruit als een vrolijke snater, maar geldt dat ook voor de persoon in dit pak? In dit overzicht houden we je op de hoogte van de beste hints en aanwijzingen. [ONTHULD]

Zit je met nog meer onbeantwoorde vragen over The Masked Singer?

Lees dan snel: Alles over het populaire raadprogramma

De Badeend uit The Masked Singer 2023

Waar De IJsbeer uit de derde aflevering van The Masked Singer de temperaturen laat zakken, geldt dat niet voor De Badeend. Dit vrolijke dier zorgt er juist voor dat het ijs weer breekt. Wie erachter zit, is de vraag. Maar hè, misschien is het water wel een goede hint naar de ware identiteit van de persoon in dit pak.

In Nederland staan we immers niet alleen bekend om het succes op de ijsbaan, maar ook om het succes in het water. Zo zou het dan ook zomaar kunnen zijn dat iemand als Ranomi Kromowidjojo of Inge de Bruijn zich hierin verstopt.

De introductie van deze spetter geeft in ieder geval weg dat ze zelf niet zo goed is in ontmaskeren. Dat laat ze liever aan anderen over. Daarnaast vertelt ze dol te zijn op Soy Kroon. Hint dit allemaal op een deelname aan Wie Is de Mol?. Verder zien we ook nog een wegwijsbordje naar een boulevard. Kennen we de persoon uit dit pak dan van RTL Boulevard? Er is nog veel om te raden. Eén ding is door de vraag van het panel wel zeker: De Badeend is geen presentatrice.

De hints in de vijfde aflevering maken echter ook niet veel meer duidelijk. In de badkamer van dit figuurtje lagen immers vooral veel anti-spullen: anti-glamour, anti-slijm en anti-luis shampoo. Verder zagen we een gele badjas met een rood appeltje en badslippers met de handtekening van André Hazes erop. Zou deze persoon een link hebben met de familie Hazes of de musical Hij Gelooft in Mij misschien?

Wat zeker is, is dat deze Badeend iets met WC-papier heeft en niet zo'n beetje ook. Uit de mand kwamen diverse rollen.

The Masked Singer 2023 - aflevering 3
The Masked Singer 2023 - aflevering 3

Wie is De Badeend in The Masked Singer 2023?

Waar de panelleden vooral dachten aan Ilse Warringa, Roos Reedijk en Roxeanne Hazes, gingen de kijkers voorafgaand aan de onthulling vooral voor Tina de Bruin. En we hoeven er niet langer omheen te draaien: in het pak van De Badeend zat dus inderdaad Tina de Bruin. De 'Anti'-hint bleek gewoon een anagram!

Verder had je kunnen weten dat het hier om Tina ging door de wc-rollen. Dit bleek namelijk geen verwijzing naar haar toiletbezoeken, maar wel naar haar podcast Darmstad FM. De slippers met de handtekening van André Hazes verwezen naar de musical Hij Gelooft in Mij en het appeltje was een hint naar haar bijdrage aan Het Klokhuis. En over dat ontmaskeren gesproken, daar is Tina inderdaad niet goed in. Ze deed twee keer mee aan Wie Is de Mol? en viel ook tot tweemaal toe vroegtijdig af. 

Weet je trouwens ook nog het meidenblad? Tja, dat was overduidelijk een verwijzing naar De Tina! 

Tina de Bruin in The Masked Singer 2023
Tina de Bruin in The Masked Singer 2023

The Masked Singer is iedere vrijdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer lezen?

Meer over