Die van gehakt

De ballen van Dries Roelvink zijn al anderhalf miljoen keer verkocht

14 maart 2024 15:35 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Dries Roelvink heeft een megahit te pakken met zijn traditionele gehaktballetjes. De balletjes begonnen vorig jaar als een geinig filmpje op Instagram maar zijn uitgegroeid tot een aardige inkomstenbron voor de zanger. De Jumbo verkocht er al anderhalf miljoen van. 

In het magazine Beau Monde vertelt Dries hoe het allemaal zo gekomen is. "Op Instagram deel ik mijn avonturen in de keuken en mijn volgers reageren heel positief. Mijn gehaktballen gingen viral, waarop supermarktketen Jumbo me uitnodigde voor een gesprek." En dat leverde een aardige deal op. "Jumbo heeft mijn recept vertaald naar grote hoeveelheden. Inmiddels liggen ze bij zevenhonderd winkels en zijn er anderhalf miljoen verkocht." Volgens Dries gaat het dan ook om een 'lucratieve side hussle'.

De Snackspert, de grootste kenner van snacks in Nederland, proefde de ballen en maakte een recensie. Hij is niet ontevreden over de creatie van Dries. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Kookboek

Dries maakt op zijn Instagram-pagina regelmatig recepten uit de Oud-Hollandse hoek. Voor een hachee-recept of een lekkere slavink (of Roelvink) kun je ook prima bij de zanger terecht. Veel volgers vragen Dries om een kookboek waarin al zijn recepten zijn gebundeld. Dikke kans dat dat binnenkort in de winkel ligt. 

Meer over