De belangrijkste wintertitels op televisie

5 januari 2014 12:00 | amusement | Door Televizier

Tv-makers breken in 2014 met een traditie: waar omroepen en zenders voorheen in de eerste weken van het jaar herhalingen uitzonden, zijn er nu juist nieuwe series en seizoenen te zien.

Televizier zet de belangrijkste titels van de winterprogrammering in Januari voor u op een rij.

Afbeelding
Arrow

De man met pijl en boog is terug. Superheld Arrow, oftewel miljonairszoon Oliver Queen (Stephen Amell), probeert in zijn groene kostuum zijn geliefde stad Starling City nog altijd te vrijwaren van gespuis. In seizoen 2 van deze spannende actieserie zet Oliver alles op alles om zijn familie en het familiebedrijf te redden.

5 januari 20.30 uur l Veronica


Afbeelding
Onopgeloste Zaken

Stel: U deed ooit aangifte van een misdrijf bij de politie, maar de zaak ligt vervolgens te verstoffen in een politiekast. Wie zou volgens u alsnog de zaak kunnen oplossen? Alberto Stegeman natuurlijk, de man die altijd aan de kant van de burger staat. Jaarlijks blijven meer dan 100.000 aangiften bij de politie liggen en dus kan Alberto voorlopig vooruit. „Het is absurd hoeveel overvallen, diefstallen en mishandelingen niet worden opgelost, omdat het onderzoek niet goed was. Dat ga ik nu doen. Met specialisten, camera’s, reconstructies en degelijk dossierwerk. Ik wil deze mensen helpen.”

5 januari 21.30 uur l SBS 6
 

Afbeelding

De Wereld Draait Door (VARA)

Matthijs van Nieuwkerk schoof zijn vurige wens de laatste jaren niet onder stoelen of banken: hij zag De Wereld Draait Door graag verhuizen naar Nederland 1, zodat zijn ­talkshow niet meer vroegtijdig zou worden afgekapt door Champions League-­voetbal. Matthijs heeft zijn zin gekregen, ware het niet dat DWDD volgens de officiële lezing ‘niet meer paste bij het zenderprofiel van Ned 3’, en daarom naar Ned 1 gaat. Het jarige Lingo (dat deze week zijn 25-jarige jubileum viert) is daarom vanaf dit moment om 18.25 uur op Ned 2 te zien. 

6 januari 19.30 uur l Ned 1
 

Afbeelding

Utopia

Vijftien overlevers worden gedumpt op een braakliggend terrein zonder douches, toiletten of elektriciteit. Hier moeten de kandidaten een nieuw leven opbouwen met alleen maar een klein beetje geld. Hoe ze dat doen, is helemaal aan hen zelf, als ze maar niet het terrein verlaten. Wordt Utopia de nieuwe Big Brother? John de Mol, bedenker van beide shows, denkt van wel. 

6 januari 19.30 uur SBS 6

Afbeelding

Nick en Simon: The Carribean Dream (TROS)

Ze veroverden al eerder de Verenigde Staten en Zuid-Afrika en stomen nu door richting Cuba. De grote vraag is of onze Volendamse vrienden Nick, Simon en Kees een potje kunnen breken bij de latino’s. Ze speelden bijvoorbeeld op een Cubaans festival voor duizenden mensen die, volgens Nick, vervolgens massaal een salsa inzetten. Nick & Simon schudden zelf niet de heupen los; ze bekenden al schoor­voetend dat ze zelf een stel houten klazen zijn op de dansvloer.

8 januari 20.25 uur Nederland 3
 

Afbeelding

Beat the Crowd

In het gloednieuwe spel­programma Beat the Crowd valt veel geld te verdienen, maar daarvoor moeten de ­ kandidaten wel hard aan de bak. Eén deelnemer neemt het in zijn eentje op­ tegen een publiek van 200 man. Beide kampen moeten tien inschattings­vragen beantwoorden, waarmee punten te verdienen zijn. Deze worden omgezet in geld, dat in een pot gaat. In de finaleronde gaat het helemaal hard tegen hard en is de vraag: zijn 200 man slimmer dan die ene? Als het publiek de pot wint, mag het de buit onderling verdelen. Wint de kandidaat, dan is zijn pot voor hem. Nicolette van Dam en Winston Gerschtanowitz presenteren Beat the Crowd.

8 januari 20.30 uur l RTL 4
 

Afbeelding

Danni Lowinski

De leukste advocate van Nederland is terug in het winkelcentrum. Het ging even minder met Danni (Marlijn Weerdenburg) nadat haar grote liefde Olivier haar had bedonderd, maar Danni laat zich niet zomaar klein krijgen en blijft haar mannetje staan in deze comedy­serie. Ze vindt zelfs een nieuwe vriend, al blijft die Olivier toch ook wel erg leuk...

8 januari 20.30 uur l SBS 6
 

Afbeelding

Dokter Hart

Dokter Zoe Hart (Rachel Bilson) wil dolgraag hartchirurg worden, maar haar mentor vindt dat ze eerst maar eens passie in haar vak moet vinden. Gelukkig erft ze de helft van een dokterspraktijk in het slaperig stadje Bluebell, waar de mensen een zwaar zuidelijk accent hebben en de alligators vrij over straat lopen. De licht verwaande Zoe leert in deze dramaserie - waarin ook nog wat te lachen valt - meteen een boel mensen kennen: potentiële vrienden, vijanden en geliefden. Een van de vijanden is de dokter met wie ze haar praktijk runt. Hij wil haar zo snel mogelijk weg zien te krijgen uit zijn dorp. Datzelfde wil haar moeder, die het dorpje Bluebell het ergste vindt wat haar dochter kon overkomen.

8 januari 20.30 uur l Net 5
 

Afbeelding

De TV Kantine

Nieuwe typetjes te over in het nieuwe seizoen van De TV ­Kantine. Bridget Maasland, Ilse DeLange en Roy Donders behoren in ieder geval tot de verse creaties van Carlo en Irene. En zij zijn nog maar het begin van een hele rits aan nieuwe gezichten. Het duo nam seizoen 6 in rap tempo op. Maar dat is volgens Irene alleen maar goed voor Carlo: „Hij wordt er leuker van als het druk is. Dat is genieten voor Carlo.” 

11 januari 20.00 uur RTL 4
 

Afbeelding

Ramses (AVRO)

De enige échte chansonier die ons land heeft gekend, was Ramses Shaffy. Hij zong Laat meSammy en Pastorale, waarvoor hij zijn goede vriendin Liesbeth List aan zijn zijde had. Documentairemaker Michiel van Erp maakte een dramaserie over het leven van Ramses, van begin jaren 60 tot eind jaren 70. Ramses wordt magistraal vertolkt door Maarten Heijmans. Noortje Herlaar neemt Liesbeth List voor haar rekening.

11 januari 20.20 uur Nederland 2

 Afbeelding

All You Need Is Love

All You Need Is Love is al jaren onverwoestbaar en dus verschijnt Robert ten Brink ook deze winter ten tonele met bakken vol romantiek. De formule blijft grotendeels ongewijzigd, als het maar om de liefde gaat. Nieuw is het All You Need Is Love-uitzwaaimoment waarbij geliefden maar ook familie elkaar op een heel speciale manier uitzwaaien op Schiphol.

11 januari 20.30 uur RTL 4

Afbeelding

Heer en Meester (Omroep Max)

Daan Schuurmans is een Nederlandse James Bond in deze nieuwe Max-serie. Valentijn Rixtus Bentinck werd te vondeling gelegd, en in zijn wiegje lagen gedetailleerde instructies voor zijn opvoeding. Hij kreeg bovendien genoeg geld om hem voor het leven welgesteld te maken. Valentijn neemt het ervan, maar zijn afkomst blijft aan hem knagen. In het dagelijks leven helpt hij officier van justitie Suze misdrijven oplossen.
 
11 januari 21.30 uur l Ned 1

Meer over