Opslaan!

De beste hints en theorieën van Wie Is de Mol? 2024

2 maart 2024 21:30 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS

Pak je Molboekje er snel bij, want de komende weken zijn we weer massaal in de ban van het AVROTROS-programma Wie Is de Mol? 2024. Via deze pagina delen we de beste hints en aanwijzingen per aflevering.

Samen kunnen we alles aan!

Lees ook: Alles over Wie Is de Mol? 2024 

Wie Is de Mol? 2024

Als je net als wij gegrepen bent door het molvirus, kun je deze pagina het beste zo snel mogelijk ergens opslaan. De redacteuren van TVgids.nl en Televizier volgen elke aflevering van Wie Is de Mol? 2024 en speuren vervolgens het wereldwijde web af, op zoek naar de beste aanwijzingen en de scherpste theorieën. Deze delen we natuurlijk graag met je - zodat jij moeiteloos al je poules wint in de Wie Is de Mol?-app.

Wil je nu liever alles in de gaten houden per kandidaat? Check dan vooral de losse artikelen over:

Rik van de Westelaken voor Wie Is de Mol?
Rik van de Westelaken voor Wie Is de Mol?

Hints en aanwijzingen

Genoeg gepraat, hoog tijd voor wat hints.

Aflevering 9

De grote finale van Wie Is de Mol? 2024 staat nu echt voor de deur, maar daarin zal geen ruimte meer zijn voor Kees van der Spek. De misdaadverslaggever kreeg in deze negende aflevering een rood scherm. Dat betekent wel dat de finalisten bekend zijn: Anna Gimbrère, Rosario Mussendijk en Fons Hendriks zullen volgende week de titels 'Mol', 'Winnaar' en 'Verliezer' verdelen. 

Anna staat dubbel in de spotlights

Rosario houdt al weken zijn lippen stijf op elkaar over wie hij nu precies verdenkt. Kees ging er vanuit dat hij Fons verdacht, maar niets is minder waar. Tijdens het maken van de finaletest zegt Rosario dat hij nu een voorsprong heeft op '1 persoon'. Hiermee bedoelt hij Kees. Fons heeft immers ook de testvragen van tevoren gezien en - als de theorie van Rosario klopt - heeft Anna die testvragen helemaal niet nodig. Zij gaat er toch niet uit. Vandaar een voorsprong op één persoon.

Dat maakt dus dat we er vanuit gaan dat zowel Rosario als Fons hun laatste test op Anna hebben ingevuld. Anna ging voor Fons. En dat maakt Anna dus nu het meest verdacht. 

Lees ook: De 5 beste hints richting Wie Is de Mol-deelnemer Anna Gimbrère 

Rosario Mussendijk maakt de finaletest©NLZiet
Rosario Mussendijk maakt de finaletest

Raar gedrag

Of is het toch Sor zelf die niet te vertrouwen is? Als dat zo is, heeft hij het slim gespeeld, aangezien niemand hem op dit moment verdenkt. Maar wat het ook is, zijn gedrag was vreemd. Heel vreemd. Hij drong er in deze negende aflevering op aan dat Anna een opdracht uitvoerde (wat ze met succes deed), om vervolgens zelf de opdracht erna te verpesten. En wat bleek uiteindelijk? Sors opdracht was aanzienlijk waardevoller dan die van Anna. 

Lees ook: De 5 beste hints richting Wie Is de Mol-deelnemer Rosario Mussendijk 

Rosario en Fons in aflevering 9
Rosario en Fons in aflevering 9

Sleutelposities

In Wie Is de Mol? draait het iedere aflevering weer om sleutelposities. Wie weet de beste plek te bemachtigen om of het meeste geld te verdienen of om te mollen? In dit geval kunnen we dat letterlijk nemen, want zowel Anna als Rosario hielden zich in deze negende aflevering echt bezig met sleutels. Eén van deze twee zou er dan ook zomaar eens voor gezorgd kunnen hebben dat de juiste sleutel is weggemoffeld.

Anna Gimbrere staat op sleutelpositie
Anna Gimbrere staat op sleutelpositie

De waarzegster weet alles

Een waarzegster hoeft natuurlijk enkel in haar glazen bol te kijken om erachter te komen wat er in de toekomst gaat gebeuren. In eerste instantie hadden we dan ook weinig vraagtekens gezet bij haar onderstaande uitspraak. Maar toch kan het ook een hint zijn. De Mol - in dit geval dus Rosario - zou toch nooit naar huis gaan.

Waarzegster in Wie Is de Mol? 2024
Waarzegster in Wie Is de Mol? 2024

Aflevering 8

De achtste aflevering betekende het einde voor Rian Gerritsen. Vrij opvallend, aangezien deze actrice de afgelopen tijd duidelijk op onze radar stond. Haar eliminatie brengt ons gelukkig dichter bij het antwoord op die ene vraag. Op dit moment blijven alleen Kees van der Spek, Anna Gimbrère, Rosario Mussendijk en Fons Hendriks over als mogelijke Mollen. Nieuwsgierig naar wie je extra goed moet observeren? Hieronder vind je enkele hints!

Anna's uitspraak

Bij aanvang van de achtste aflevering hadden de deelnemers in de auto een gesprek over Kees van der Spek, die tot dan toe alleen met de afvallers een kamer had gedeeld. Anna sprong er snel op in en zei: "Nu kan alleen de Mol nog met jou in een kamer. Die gaat namelijk nooit naar huis." Is ze zo overtuigd dat hij niet de Mol is dat ze deze uitspraak durft te doen? Of was het stiekem een kleine verspreking omdat ze zelf mogelijk deze dubbelrol speelt?

Anna en Kees in Wie Is de Mol? 2024 ©NLZiet
Anna en Kees in Wie Is de Mol? 2024


Anna's kledingkeuze

Op de foto hieronder draagt Anna een prachtig blauw topje. Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders aan de hand. Maar wat opvalt, is dat deze outfit nog niet is verschenen in de aflevering, terwijl dat normaal gesproken wel het geval is. Zou dit kunnen wijzen op een later opgenomen MOLbiecht?

Anna's kledingkeuze in WIDM

Anna's kledingkeuze in WIDM

Rosario's vertrouwen

Wie we in ieder geval nog beter in de gaten gaan houden, is Rosario. Hij gaf immers in deze aflevering niet alleen dat hij absoluut niet te vertrouwen is, maar ook liet hij een lachje zien. Een lachje van: Rik, dat weet je toch allang?

Rosario is niet te vertrouwen
Rosario is niet te vertrouwen


Zinvolle opmerkingen

Als we op de bovenstaande hint doorgaan, is er nog iets wat te koppelen valt aan Rosario. De achtste aflevering gaat namelijk door het leven als 'Zinvol'. Doelen de makers hiermee op Rosario's uitspraak dat hij dus niet te vertrouwen is?

Zinvolle aflevering van WIDM
Zinvolle aflevering van WIDM


Anna's slip of the tongue

Anna zag het helemaal voor zich: zij zou 500 euro verdienen, terwijl Rian en Kees vol moesten strijden voor de jokers. Heel slim, en dan met name als ze de Mol blijkt te zijn, want ze wist ook dat 'schutter' Rosario haar toch niet vertrouwde. De kans dat haar 500 euro dan ook daadwerkelijk in de pot zou komen, was kleiner dan klein.

Anna wil voor de jokers gaan in WIDM
Anna wil voor de jokers gaan in WIDM


Anna's opvallende tijd

De eerste aflevering van Wie Is de Mol? 2024 draaide alles om 'de dag van de Mol', ook bekend als 6 januari 2024, oftewel de verjaardag van Anna Gimbrere. Als dat nog niet verdacht genoeg is, wijzen we je graag nog even op een still uit de achtste aflevering. Anna wist binnen te komen met nog precies 6 minuten en 1 seconde op haar teller, jawel: 06:01. Dit zou puur toeval kunnen zijn, maar bestaat toeval echt in dit programma vol intriges en bedrog?

Anna heeft nog 06:01 op haar klok
Anna heeft nog 06:01 op haar klok

De finaletest

Waar Fons de groep eerder al eerlijk vertelde dat hij de finaletest heeft ingezien, is dat bij onze grote vriend Rosario een heel ander verhaal. Niemand weet dat hij de tweede persoon is geweest. Je kunt je afvragen: waarom? Waarom vindt hij het nodig om hierover te liegen? Staat er misschien iets in dat duidelijk naar hem wijst?

Rosario liegt nog altijd over de test
Rosario liegt nog altijd over de test

Anti-molhint Rosario

We kunnen doorgaan met speculeren in onze Rosario-tunnel, maar aan de andere kant, beginnen we toch te twijfelen. Zou de Mol - net als bij Rosario - Rian ook hebben laten gaan, met het enorme risico dat er maar liefst 2000 euro in de pot komt? We gaan er eigenlijk vanuit van niet.

Rian en Rosario in aflevering 8 van WIDM
Rian en Rosario in aflevering 8 van WIDM

Aflevering 7

Als je ons vóór deze zevende aflevering had gevraagd wie de grootste kans had om het spel te winnen, zouden we hebben gezegd: Babs. Ze had al eens een rood scherm gehad en mogelijk ook gesprekken gevoerd met Justin en Jip, waardoor ze heel goed wist wie niet de Mol was. Toch bracht dit haar niet ver genoeg. In aflevering zeven besloot ze volledig op één kandidaat te gaan, en dat kostte haar veel. Opnieuw kreeg ze een rood scherm.

We hebben in deze fase van het spel dus nog maar vijf verdachten over: Fons, Rian, Anna, Kees en Rosario. Hoog tijd om de belangrijkste hints van deze week door te nemen.

Maestro is terug!

Wie dit shot ziet, zal waarschijnlijk niet meteen denken aan Wie Is de Mol?, maar eerder aan een ander programma van AVROTROS: Maestro. Nu willen we niet op de zaken vooruitlopen, maar laten we eerlijk zijn, is er in dit seizoen nog iemand anders dan Rosario die zowel in Wie Is de Mol? als Maestro te zien was? Wij denken van niet.

Maestro vs. Wie Is de Mol? 2024©NLZiet
Maestro vs. Wie Is de Mol? 2024


Mol A

Voor de volgende hint moet je wel wat verstand van muziek hebben. Het B'tje dat je op de onderstaande foto ziet, staat normaal beter bekend als 'Mol'. Het hoort alleen wel officieel op het tweede lijntje te zijn - oftewel de B - maar in dit geval staat die op de eerste lijn en dus de 'A'. Molloten vermoeden dan ook dat dit een hint is naar 'Mol A' oftewel 'Mol Anna'. 

Noten lezen in Wie Is de Mol? 2024
Noten lezen in Wie Is de Mol? 2024

Meer hints naar Anna

Er zijn echter nog veel meer aanwijzingen die naar Anna wijzen! Neem bijvoorbeeld alleen al de onderstaande foto. De vrouw aan de linkerkant stelde zich tijdens de tweede opdracht voor als 'Ana'. Nu zou het kunnen dat er inderdaad iemand in Mexico bijna dezelfde naam draagt als een van de deelnemers, maar wie goed kijkt, ziet nog iets verdachts. Deze vrouw draagt namelijk ook nog eens een ketting met een meloen. En is dat waterige fruitstuk niet een anagram voor 'een mol'?

Anna en Ana in Wie Is de Mol? 2024
Anna en Ana in Wie Is de Mol? 2024


Twijfels bij Fons

Bij Fons is het soms lastig te zeggen. Is hij de Mol, of wil hij gewoon heel graag de Mol zijn? Dat antwoord kunnen we natuurlijk niet geven, maar we hebben weer een hint opgemerkt. Ver weg van alle andere kandidaten, leek hij in deze zevende aflevering wel erg moeite te hebben met zijn voertuig. Zou hij dat ook doen als hij niet de Mol was, wetende dat de andere deelnemers niet kijken en hij zich dus ook niet extra verdacht maakt?

Fons in Wie Is de Mol? 2024
Fons in Wie Is de Mol? 2024


Fons' ervaring

Je zou bij de vorige hint nog kunnen zeggen van: ach, dat kan iedereen overkomen. Maar wat weinig mensen weten, is dat Fons wel degelijk ervaring heeft met motoren. Hij heeft zelfs rijlessen gehad om zijn motorrijbewijs te halen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fons (@fonshendriks)


Wat zou de Mol doen?

In de slotfase van aflevering zeven kregen de deelnemers een keuze: ze konden testvragen uit de finaletest bekijken voor 500 euro uit de groepspot, of ze konden dit aanbod afslaan en zelf een bedrag inleggen voor een vrijstelling. Bij de kijkers van Wie Is de Mol? heerst nu twijfel over wat de Mol in deze fase zou doen. Zou hij of zij een flink bedrag inleggen en daarmee een behoorlijke hap nemen uit het te winnen geldbedrag maar zichzelf wel verdacht maken, of zou de Mol op safe spelen? 

Deelnemers Wie Is de Mol? 2024
Deelnemers Wie Is de Mol? 2024

Anna als laatste?

Waar normaal de kandidaten een bepaalde volgorde mogen bepalen, was dat in deze opdracht een ander verhaal. We hebben het vermoeden dat de Mol in dit spel enige hulp heeft gekregen van de makers. Als hij of zij op de hoogte was van wat zijn voorgangers hadden gedaan (zoals het wel of niet bekijken van de testvragen en het bedrag dat ze hadden ingezet voor een vrijstelling), kon deze persoon hierop anticiperen.

Rian, Fons en Babs hadden als eerste de kans, maar vanaf dat moment werd de volgorde door de montage door elkaar gehaald. We weten dus niet precies wie er uiteindelijk als laatste aan de beurt was, maar we vermoeden dat dit Anna was. Zij gaf namelijk bij de terugkeer van Rosario aan dat hij nu 'een van hen' was, een van de zwijgers. 'Hen', en dus niet 'ons'.

Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024 aflevering 7©NLZiet
Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024 aflevering 7


Kees doet het weer

De afgelopen weken zat Kees van der Spek in vier van de vijf gevallen recht achter de afvaller. Bij het zien van het onderstaande shot hadden veel kijkers dan ook verwacht dat Rian eruit zou gaan, maar dat bleek niet het geval te zijn. Het was Babs die een rood scherm kreeg. Toch was Kees opnieuw de eerste die zijn armen over de schouders van de afvaller liet gaan.

Opvallend, maar blijkbaar geen molactie. In aflevering negen kreeg Kees een rood scherm!

Kees zit weer achter afvaller
Kees zit weer achter afvaller


Babs keuze

In deze aflevering van Wie Is de Mol? nam Babs een enorm risico. Ze koos ervoor om niet langer te spreiden in de test, maar volledig te gaan voor een van haar twee overgebleven verdachten. Dit besluit resulteerde natuurlijk in haar eliminatie met het bekende rode scherm. Echter, dit leidde er ook toe dat ze nu - zoals ze in haar molboekje schrijft - zeker weet wie de echte verrader in het spel is.

Je vraagt je waarschijnlijk af: en dus? Nou, het interessante is dat Babs bij haar vertrek besloot om het penningmeesterschap terug te geven aan Rosario. Zou ze dat echt doen als ze zeker weet dat hij de Mol is? Wij betwijfelen het...

Babs in Wie is de Mol? als afvaller
Babs in Wie is de Mol? als afvaller

Aflevering 6

De zesde aflevering bleek helaas het einde van Tooske Ragas. Voor haar is dat misschien slecht nieuws, maar voor ons niet. Dat betekent namelijk dat er - buiten Babs - nog slechts vijf mensen de Mol kunnen zijn: Kees, Fons, Anna, Rian en Rosario. Hoog tijd dus om de hints onder de loep te nemen.

'Afvragen'

Wie regelmatig naar Wie Is de Mol? kijkt, weet dat de titels van zowel de verschillende afleveringen als van de opdrachten vaak subtiele hints bevatten naar de identiteit van de Mol. Dus, wie zou er kunnen worden bedoeld met 'afvragen', de titel van aflevering zes?

Deze titel kan nog op slechts een iemand slaan: Rosario. Hij wilde namelijk weten wat hij precies aan het doen was (afvragen), en dat niet alleen. Nu Rosario de rol van penningmeester heeft, is er een moeilijk vraag bij hem 'af'. 

'Afvragen' in Wie Is de Mol? 2024©NLZiet
'Afvragen' in Wie Is de Mol? 2024


Anna gebaart

Rosario mag dan door de bovenstaande titel verdacht zijn, maar hij is het niet. Nee, echt niet! Als we de arm- en handgebaren van Anna op de onderstaande foto's mogen geloven. is zij het. Ze schreeuwt het nog net niet van de daken.

Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024 ©NLZiet
Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024


Anna op de tafel

Oplettende Molloten denken echter dat Anna niet de enige is die loopt te seinen. Zij verdenken de makers ervan dat ze op de tafeltjes ook stiekem de naam van de Mol hebben getekend. Al moet je daar wel wat fantasie voor hebben... 

A-N-N-A- op de tafel in WIDM
A-N-N-A- op de tafel in WIDM

Babs weet meer

Als wij bij iemand te raden kunnen gaan over wie niet de Mol is, is dat bij Babs. Zij weet immers door haar eerdere gesprekjes met afvallers Justin en Jip en haar eigen (verpestte) test als geen ander wie niet de Mol kan zijn. Nu laat ze zich daar natuurlijk niet over uit, dus leuker is om te kijken naar haar acties. Al sinds haar terugkeer probeert ze te banden met Rosario: ze wil steeds met hem in een team en ook van een bondje is inmiddels sprake. Opvallend, want zoals ze zelf zegt: ze vertrouwt hem totáál niet.

Babs en Anna in Wie Is de Mol? 2024©NLZiet
Babs en Anna in Wie Is de Mol? 2024


Rosario's biecht

Het wantrouwen van Babs richting Rosario is overigens niet ongegrond. Terwijl hij in deze aflevering aanpapte met Babs, gaf hij ondertussen voor de camera aan dat hij ook een bondje heeft met Fons. Nu is dat op zichzelf niet zozeer opvallend of verdacht, maar daarna zegt hij: 'Haat maar niet, als je hier achterkomt'. Heeft hij het hier nog altijd over het feit dat hij van twee walletjes eet of gaat dit over het feit dat hij als Mol de boel bedriegt?

Rosario's biecht in WIDM
Rosario's biecht in WIDM


Spiegelbeeld

Vaste kijkers van Wie is de Mol? is het opgevallen dat tijdens aflevering zes de scène tussen Babs en Rosario in spiegelbeeld was. De vraag is: waarom? Is dit puur gedaan om het logo op de achtergrond minder opvallend te maken? Of was het een dikke hint naar de ware identiteit van de Mol?

We sluiten dat laatste absoluut niet uit, en vooral omdat het nog te linken valt aan twee deelnemers: Anna (wiens naam in spiegelbeeld te lezen valt) en aan Rosario (Sor). In de onderstaande beelden zie je waarom dat laatste het geval is.

Rosario en Babs in Wie Is de Mol? 2024
Rosario en Babs in Wie Is de Mol? 2024


In aflevering twee kwam onderstaand shot al eens voorbij. We zagen hier Rosario dubbel. Wijzend naar zijn dubbelrol in het spel? 

Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Rosario in Wie Is de Mol? 2024


Terwijl Rosario in de vijfde aflevering de test maakte, zagen we ook een shot met daarin een reflectie te zien. Ditmaal was zijn joker met de tekst 'De Mol' in spiegelbeeld te zien. 

Rosario met zijn joker in spiegelbeeld
Rosario met zijn joker in spiegelbeeld


En in aflevering zes speelde de spiegel wederom een belangrijke rol. Veel deelnemers waren hierin te zien... behalve Rosario. 

De groep in aflevering 6 van Wie Is de Mol? 2024
De groep in aflevering 6 van Wie Is de Mol? 2024

Kees' positie

Eén keer is toeval, twee keer is verdacht, maar drie keer of zelfs vaker? Dan kunnen we het gewoon niet meer negeren. Als je tot nu toe elke aflevering hebt gezien, heb je vast wel gemerkt dat Kees van der Spek altijd degene is die de afvaller van de week als eerste aanraakt. Echt altijd, van Babs, Jip, Justin, Jeroen, Tooske tot Rian. Toch berust het hier op toeval. Kees is het niet, zo bleek in aflevering negen. 

Kees van der Spek in Wie Is de Mol? 2024
Kees van der Spek in Wie Is de Mol? 2024

 

Aflevering 5

De vijfde aflevering van Wie Is de Mol? 2024 zit er alweer op. Jeroen kreeg een rood scherm, er was even sprake van een tweede Mol en ook verloren de deelnemers heel veel geld. Maar wie verdroeg zich nu verdacht en wie gaat er vrijuit?

Ruis op de lijn

Wie na de vijfde aflevering in ieder geval een stuk hoger op ons verdachtenlijstje staat, is Anna. En dat is niet zonder reden. Ze nam niet alleen het voortouw met (het verkeerd oplossen van) de rekensom in de eerste opdracht, maar was ook een van de drie personen die tijdens het ritje door Mexico een portofoon vasthad. Aangezien we Babs niet meer verdenken en Kees de persoon was die op dat moment vooral ruis op de lijn hoorden, verdenken we toch echt de presentatrice van KRO-NCRV.

Anna Gimbrere en Rian Gerritsen in WIDM
Anna Gimbrere en Rian Gerritsen in WIDM

Vrouw of man

Daarnaast is er nog een reden. Na een kort maar krachtig telefoongesprek leek Anna zich even niet meer te kunnen herinneren of ze met een man of een vrouw had gesproken. Dat is raar, gezien de stem overduidelijk vrouwelijk was, zou je denken... Althans, als zij een kandidaat is natuurlijk. De Mol van dit jaar kreeg ondertussen ook de kans om oud-mol Dennis Weening te bellen. En ja, dan had Anna inderdaad een man aan de telefoon.

Anna's verspreking
Anna's verspreking

Rosario kost geld

Tot nu toe stond Rosario niet per se bovenaan onze lijst van verdachten. Hij presteerde de afgelopen tijd goed in de spellen en wist zelfs wat geld binnen te halen, hoewel dat nu ver te zoeken is. In de vijfde aflevering maakte hij echter een keuze die - hetzij onbewust, hetzij met enige hulp van de productie - resulteerde in een envelop met -3000 euro. Auw voor de kandidaten, maar een triomf voor de Mol. En dit lachje van Rosario spreekt wat ons betreft boekdelen.

Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024
Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024

Rosario = mingeld

Wat ook erg opvallend is, is dat Rosario als enige kandidaat een minbedrag waard is. De rest staat allemaal in de plus...

Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Rosario in Wie Is de Mol? 2024


Rosario geeft het toe

Hebben we je met de bovenstaande hints nog niet genoeg kunnen overtuigen om de volgende keer je punten in te zetten op Rosario? Let dan maar even goed op. In de vijfde aflevering kreeg Rosario de opdracht om een synoniem te vinden voor 'Vogelverschrikker'. Hij riep dit herhaaldelijk over het plein, zodat al zijn medekandidaten het duidelijk konden horen.

Het woord dat hij zocht? 'Molik', oftewel 'Mol-ik'. Ja, Rosario = ik inderdaad de Mol?

Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024
Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024

Aflevering 4

Fons blijft maar liegen

Er mogen dan nog zeven - of binnenkort zelfs acht - deelnemers in het spel zijn, maar als we alle bovenstaande hints in acht nemen, lijken er nog maar twee hoofdverdachten te zijn: Rian Gerritsen en Fons Hendriks.

Die laatste bewees in de vierde aflevering dat hij een kei is in liegen. Keer op keer wist hij immers misdaadjournalist  Kees van der Spek op het verkeerde been te zetten door aan te kondigen dat hij enorm veel geld aan het verdienen was. Niets was echter minder waar, zo zagen de kijkers. Hij was enkel bezig om jokers te verdienen en zoveel mogelijk van de tijd weg te snoepen. Met succes, uiteindelijk kwam er slechts 100 euro extra bij in de pot in plaats van de te verdienen 300 euro.

Fons en Kees in Wie Is de Mol? 2024
Fons en Kees in Wie Is de Mol? 2024


Anti-molactie van Kees

Terwijl Fons zich in deze opdracht dus enorm verdacht gedroeg, kunnen we dat niet zeggen over Kees van der Spek. Hij weigerde gewoon om te bellen. Wij gaan er vanuit dat de Mol - als hij of zij zich natuurlijk in het team van de fietsers bevond - invloed zou willen uitoefenen over met name de duur van alle gesprekjes en de inhoud daarvan. Kees hield zich er echter compleet buiten. Tevens zorgde hij er ook nog voor dat zijn team 7 van de 9 voorwerpen goed inschatte.

En inderdaad bleek Kees gewoon een fanatieke kandidaat. Hij is immers niet de Mol.

Kees, Tooske, Rosario en Fons in Wie Is de Mol? 2024
Kees, Tooske, Rosario en Fons in Wie Is de Mol? 2024

De verspreking van Fons

Nu we toch ons pijlen op Fons hebben gericht, kunnen we ook nog wel even doorgaan. Oplettende Molloten is het opgevallen dat Fons in de laatste paar minuten van aflevering vier riep: 'Wie is het?'. Dit lijkt te duiden op voorkennis. Volgens onze gegevens wisten de deelnemers immers helemaal niet dat er in een van de kisten een persoon zou zitten. Het had net zo goed een voorwerp kunnen zijn. 

Terugkerende deelnemer

De makers van Wie Is de Mol? 2024 zullen met een heel goed excuus moeten komen om ons nog te overtuigen dat een van de terugkerende kandidaten (Justin, Babs of Jip) de Mol is. Je kunt - wat ons betreft - niet een mol drie afleveringen niet mee laten doen om er vervolgens in de slotfase op te gokken dat de kandidaten de juiste sleutel kiezen. Het risico is daarvoor veel te groot.

En opvallend of niet, heeft Rik het in zijn praatje enkel over de extra kennis die terugkerende deelnemer Babs heeft. Niet over het feit dat ze nog de Mol kan zijn... 

Justin, Babs en Jip in Wie Is de Mol? 2024
Justin, Babs en Jip in Wie Is de Mol? 2024


Roze rivier

De trouwe fans van Wie Is de Mol? herinneren zich vast nog wel dat in het seizoen waarin Susan Visser de Mol was, er regelmatig 'Vissers' in beeld kwamen, en in het seizoen van Margriet waren er veel bloemen te zien. Of we tegenwoordig nog dergelijke hints zien, is de vraag, maar toch hebben we iets opmerkelijks ontdekt.

In de vierde aflevering zagen we een roze rivier. Normaal gesproken zou dat niet veel aandacht krijgen, maar wat blijkt als je 'Roze rivier' naar het Spaans vertaalt? Dan zien we opeens 'río rosa', oftewel 'Rosa-rio'.

Roze Rivier in Wie Is de Mol? 2024
Roze Rivier in Wie Is de Mol? 2024

 

Aflevering 3

Als Fons de Mol is, weten we al precies wat zijn tactiek is. Hij lijkt heel betrokken bij het spel, maar zorgt op de juiste momenten voor wat verwarring. Aan het begin van de derde aflevering pakte dat alleen niet zo goed uit. Terwijl hij zijn medekandidaten probeerde te overtuigen dat het vriendje van Macarena iets van 'Jeorge' heet, sprak Jeroen Spitzenberger hem hierop aan. "Je gooit echt zand in de motor." Oeps!

Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024
Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024Wat is er met Rian?

De eerste opdracht van de derde aflevering was behoorlijk rommelig. We konden niet precies zien wie aan het mollen was en wie niet. Toch viel ons wel degelijk iets op: Rian. Zij was stil. Veel te stil. Inmiddels weten we - na de achtste aflevering - dat dit waarschijnlijk niet per se bewust was. Ze was er niet op uit om echt te mollen.

Rian Gerritsen en Tooske Ragas

Rian Gerritsen en Tooske Ragas


Kees van der Spek

We hadden stiekem zo gehoopt dat Kees van der Spek hier een zogenoemde 'Judaskus' had uitgedeeld aan zijn goede maatje Jeroen Spitzenberger, maar niets bleek minder waar. De vriendschap had niet oprechter kunnen zijn! 

Kees van der Spek en Jeroen Spitzenberger
Kees van der Spek en Jeroen Spitzenberger

'Maestro'

Wat ons ook opviel in deze opdracht was de onderstaande uitspraak van Rik van de Westelaken. Was dit zijn manier om te verwijzen naar 'mol' Rosario, die een paar jaar geleden dit programma glansrijk won? De andere kandidaten waren op dit moment met heel andere zaken bezig, dus subtiel was het zeker.

Maestro in Wie Is de Mol? 2024
Maestro in Wie Is de Mol? 2024

Sor weet het even niet meer

Rosario Mussendijk is nog altijd wel aanwezig, maar doet voor het oog van de kijkers nog niets opvallends. Toch zouden we hem ook na aflevering drie nog extra zeker in de gaten houden, vooral na de derde opdracht van de derde aflevering. Hij leek de toch behoorlijk simpele opdracht om slechts één worstelaar per keer in beeld te brengen niet te begrijpen. Dit tot grote frustratie van Kees van der Spek.

Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024

Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024

Aflevering 2

We kunnen wel stellen dat de tweede aflevering van Wie Is de Mol? nogal rommelig begon. De deelnemers moesten aan de hand van een soort coördinaten zo snel mogelijk borden verplaatsen om geldbedragen te vormen. Pas als ze daarin zouden slagen, zou er geld in de pot komen. Uiteindelijk werd er 0,- opgehaald, en dat hebben de deelnemers vooral te danken aan Fons Hendriks. Hij maakte er een zooitje van. Bewust, of wist hij echt niet wat de strategie was?

Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024©NLZiet
Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024

Bordjes tellen

Als de geschiedenis van Wie Is de Mol? ons iets heeft geleerd, is dat het in deze fase van het spel - aflevering twee welteverstaan - de focus niet ligt op de acties die duidelijk op het scherm te zien zijn. Het draait om de subtiele hints, de kleine details die de meeste mensen niet direct opmerken. En in dit geval komt Rosario dus om de hoek kijken.

Bij de eerste opdracht van aflevering twee kwamen de deelnemers samen in het Olympisch Stadion. Hun taak was om zo snel mogelijk bordjes op de juiste plek te plaatsen. Wie goed heeft opgelet, weet dat er door de makers gebruik werd gemaakt van maar liefst 27 bordjes. En er is maar één kandidaat die precies 27 jaar oud is: Rosario!

Bordjes in Olympisch Stadion in WIDM
Bordjes in Olympisch Stadion in WIDM


Rians verspreking

Voordat we verdergaan met de rest van de aflevering, willen we echter onze aandacht nog even richten op Rian. Terwijl Kees heel duidelijk riep dat de bordjes op stoel '3, 5 en 7' moesten komen, maakte zij er snel '3, 5 en 6' van. Een vrij opvallende actie op televisie, en achteraf: te opvallend. Het was waarschijnlijk een foutje van deze kandidate.

Wat zeg je, Fons?

Om nog even terug te komen op Fons, die jongen valt duidelijk ook niet te vertrouwen. Terwijl Anna in de tweede opdracht heel serieus vroeg wat de persoon in de podcast nu precies zei over het sterrenbeeld Vissen, gooide Fons er opeens het woord 'Mol' uit. Uit het niets én zonder reden.

Fons in aflevering 2 van Wie Is de Mol? 2024
Fons in aflevering 2 van Wie Is de Mol? 2024

 

Bergbeklimmen

In de tweede opdracht konden de deelnemers maar liefst 4000 euro verdienen, maar we zullen de pleister maar gelijk van de wond halen: uiteindelijk bleef het bedrag steken op 'slechts' 1250 euro. Je kunt je hierbij afvragen: hoe dan? Wie heeft er zoveel foute antwoorden gegeven dat het bedrag snel slonk? We willen (nog) geen schuldige aanwijzen, maar we kunnen er wel met 75% zekerheid vanuit gaan dat de Mol in het groepje zat van Justin, Anna, Fons, Rosario en Jip.

Aangezien Justin en Jip inmiddels een rood scherm hebben gekregen, blijven er nog 3 verdachten over: Anna, Fons en Rosario.

Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024


Rosario Mussendijk

Als we nu zouden moeten inzetten op een van de bovenstaande deelnemers, zou dat op Rosario Mussendijk zijn. Hij is in dit overzicht amper nog voorbijgekomen, maar er is één hint richting hem waar we gewoon niet omheen kunnen.

Een oplettende Molloot is het opgevallen dat er in een van Fons' vragen in de tweede aflevering een enorme spelfout stond. De vraag was: 'Wanneer werden de Olymische Spelen in Mexico gehouden?'. In deze vraag mist overduidelijk een P, en laat Rosario nu een tatoeage van de letter P op zijn vinger hebben staan. Dat kan toch geen toeval zijn?

Olympische Spelen in Wie Is de Mol? 2024
Olympische Spelen in Wie Is de Mol? 2024

Rosario's kapsel

Wat Rosario nog verdachter maakt? Zijn kapsel! In de eerste aflevering droeg hij prachtige vlechten, maar sinds aflevering twee is hij er al vanaf gestapt. Had hij die vlechten nodig om tijdens de allereerste opdracht op de markt niet op te vallen? Het is heel goed mogelijk.

Rosario in aflevering 1 en 2 van Wie Is de Mol? 2024

Justin en Tooske

In dit overzicht is er echter niet alleen maar ruimte voor verdachtmakingen. Soms komen we iets tegen wat iemand juist vrijpleit van de dubbelrol. Justin en Tooske, we kijken naar jullie. Deze twee leken het aan het einde van de tweede aflevering wel prima te vinden als zij extra werden verdacht. Justin verzon zelfs een manier om de aandacht naar zich toe te trekken door 250 euro te laten 'verdwijnen'. Een anti-molactie wat ons betreft!

Update: dit blijkt te kloppen. Beide deelnemers zijn inmiddels afgevallen! 

Tooske Ragas en Justin Mooijer
Tooske Ragas en Justin Mooijer

Aflevering 1

Wie Is de Mol? is terug en hoe! Dit seizoen werd afgetrapt met een toekomstvoorspeller, een zoektocht naar topito's en de aanwezigheid van de Mol ergens op het Mexicaanse feest. Nu weten we na al die jaren wel dat de makers de Mol niet al te duidelijk in beeld brengen, maar toch, het onderstaande figuur viel ons op. Hij of zij bekeek, net als de kandidaten, alle tekens die om de nekken van de feestgangers hingen. En laat dat nu ook de taak van de Mol zijn.

Nu kan het wat ons betreft nog maar één van de kandidaten zijn: Anna Gimbrère. Een fanatieke Molloot heeft de onderstaande foto naast een still van Anna gezet en de gelijkenissen zijn treffend

Wie Is de Mol? is terug!
Wie Is de Mol? is terug!

Of is toch Rosario geschminkt?

Toch zou het ook zomaar kunnen dat Rosario, geschminkt en al, op de markt heeft gelopen. Dat wordt gesuggereerd door het onderstaande shot dat in de leader te zien is. Naast dat de persoon op de foto uiterlijke kenmerken deelt met Rosario (zoals zijn kaaklijn en het bekende cirkeltje om zijn irissen), draagt hij ook een rozenkrans. En wat is de Spaanse vertaling van rozenkrans? Precies, Rosario.

Gemaskerd figuur in Wie Is de Mol? aflevering 1
Gemaskerd figuur in Wie Is de Mol? aflevering 1


Anna Gimbrère

Wat in de eerste aflevering ook opviel, was Anna's gedrag. Waar Tooske eigenlijk geen idee had waar ze precies naar moest zoeken, leek het wel alsof Anna Gimbrère voorkennis had. Ze kon haast niet wachten tot de waarzegster was uitgepraat, en eenmaal op het feest wist ze precies waar ze naar moest zoeken. Toch lukte het haar niet om een topito te bemachtigen.

Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024
Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024

Gespot: Rian

Lange tijd hadden we Rian Gerritsen op het oog als de Mol. Niet per se vanwege haar soms opvallende actie, maar vooral door het onderstaande beeld. Rian liep tijdens de zoektocht van Anna gewoon op de markt. Blijkbaar dus toch een foutje in de montage, aangezien we inmiddels weten dat ze de Mol niet is.

Rian Gerritsen in Wie Is de Mol? 2024
Rian Gerritsen in Wie Is de Mol? 2024

Vrijstelling of geen vrijstelling?

In de eerste opdracht maakten alle deelnemers kans op een vrijstelling. Dat is een heugelijk moment, maar negen van de tien deelnemers hadden geen idee dat ze deze in de opdracht daarna nog konden verliezen. Hoe? De kandidaten die er geen hadden, moesten raden welke zes deelnemers er wel een hadden. Als ze daarin slaagden, moesten niet alleen de vrijstellingen ingeleverd worden, maar kwam er ook 1000 euro per stuk in de pot. Een nachtmerrie voor de Mol.

Je zou in dit geval dus verwachten dat de Mol geen vrijstelling heeft. De Mol wil immers invloed kunnen uitoefenen op hoeveel geld er in de pot komt. Als wij van deze theorie uitgaan, zijn er na drie afleveringen nog 2 kanshebbers over: Anna Gimbrère en Fons Hendriks. Zij slaagden er niet in om een topito en dus een vrijstelling te bemachtigen.

Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024
Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024


Het blauwe oog

Als je de uitzending goed hebt bekeken, komt het onderstaande beeld je vast bekend voor. De waarzegster in de eerste aflevering maakte gebruik van een glazen bol die wel erg veel weg had van een blauw oog. Als de Mol van dit jaar ook blauwe ogen heeft, hebben we nog één verdachte: Fons Hendriks.

Het blauwe oog in Wie Is de Mol? 2024
Het blauwe oog in Wie Is de Mol? 2024

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over